14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCălătoria ducilor de Cambridge în India s-a încheiat cu o vizită la...

Călătoria ducilor de Cambridge în India s-a încheiat cu o vizită la Taj Mahal

Ducele și Ducesa de Cambridge au vizitat, sâmbătă,Taj Mahal, marcând, astfel, finalul vizitei de o săptămână în India şi Bhutan, potrivit Agerpres.

Cu câteva minute înainte de sosirea celor doi, turiştii au fost evacuaţi din Taj Mahal, iar securitatea a fost întărită în jurul monumentului, inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO, mai mulți paramilitari asigurând paza însoţiţi de câini dresaţi. În căldura toridă, cuplul a pozat aşezat pe „banca Dianei”, Kate purtând o rochie în alb şi albastru asortată la sacoul albastru al soţului ei. 

Citește și: FOTO. Prințul William și ducesa Kate, vizită în India

Prințul William a descris monumentul drept „un loc magnific”, iar Ducesa de Cambridge a calificat drept „incredibilă (…) istoria romantică a clădirii şi arhitectura sa magnifică”. 

Mausoleul din marmură albă încrustată cu pietre preţioase a fost construit între 1631 şi 1648 de către împăratul Mughal Shah Jahan, în memoria soţiei sale preferate, Mumtaz Mahal. 

Vizita la Taj Mahal încheie vizita oficială de o săptămână în India şi Bhutan, cea mai amplă întreprinsă de William şi Kate de la naşterea fiicei lor, Charlotte, în urmă cu aproape un an. Nici aceasta din urmă, nici fratele său, George, născut în iulie 2013, nu i-au însoţit pe părinţii lor. Această deplasare a lui William, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic după tatăl său, prinţul Charles, intervine cu puţin înainte ca regina Elisabeta a II-a să împlinească 90, la 21 aprilie.

Citește și: Prinţul William şi Kate, în India, pe urmele prinţesei Diana

Și părinții lui William, prinţul Charles şi prinţesa Diana, au vizitat India în februarie 1992, călătorie în timpul căreia Diana a fost fotografiată singură în faţa Taj Mahal. Această imagine a devenit un simbol al singurătăţii sale atunci când cuplul s-a separat câteva luni mai târziu, aminteşte France Presse. 

 

Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă