10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCântăreață celebră, amendată la 81 de ani cu un sfert de milion...

Cântăreață celebră, amendată la 81 de ani cu un sfert de milion de euro

Soprana spaniolă Montserrat Caballe, în vârstă de 81 de ani, a acceptat să plătească o amendă de 250.000 de euro. Ea a fost acuzată de evaziune fiscală și risca să primească o condamnare de şase luni de închisoare, a anunţat presa spaniolă, citată de AFP.

Interpreta de operă, celebră şi apreciată pe plan mondial, era acuzată că a ascuns de fiscul spaniol câştiguri financiare importante, evitând astfel să plătească impozite în valoare de 500.000 de euro, după ce şi-a stabilit rezidenţa în Andorra.

Acest mic principat situat în Munţii Pirinei, la graniţa franco-spaniolă, s-a aflat până în 2010 pe lista "paradisurilor fiscale" întocmită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit presei spaniole, celebra artistă a plătit deja suma datorată şi a acceptat, în virtutea unei decizii penale, să achite o amendă de 250.000 de euro. Acest acord, care trebuie încă să fie validat de un judecător, o va ajuta pe Montserrat Caballe să evite un proces şi să nu fie trimisă la închisoare. Parchetul spaniol nu a confirmat deocamdată aceste informaţii.

Atunci când a fost deschisă ancheta pe numele ei, în aprilie, Parchetul spaniol a spus că artista a direcţionat încasările obţinute în urma mai multor concerte susţinute în străinătate unei companii care îşi are sediul în Andorra, ca şi cum ar fi trăit în micul principat, deşi locuieşte în realitate la Barcelona.

Montserrat Caballe, a cărei sănătate este fragilă, a declarat în faţa judecătorului care a venit să o audieze în reşedinţa ei, în luna mai, că nu era la curent cu faptul că acea companie organiza concerte.

Soprana spaniolă, născută pe 12 aprilie 1933 într-o familie săracă din Barcelona, a devenit începând din anii 1960 una dintre cele mai cunoscute interprete de operă din lume.

Punerea sub acuzare a cântăreţei Montserrat Caballe a lungit şi mai mult lista vedetelor urmărite în justiţie în Spania.

Ana Torroja, fosta cântăreaţă a grupului Mecano, a fost condamnată pe 9 aprilie la plata sumei de 1,4 milioane de euro pentru deturnarea a 800.000 de euro între 2003 şi 2007.

Lionel Messi, vedeta argentiniană a echipei de fotbal FC Barcelona, a fost audiat în septembrie 2013, fiind bănuit de fraudă fiscală, de un judecător de la Tribunalul din Gava, care îl pusese sub acuzare, în iunie 2013, alături de tatăl său, pentru fraudă fiscală.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă