9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCasting la Hollywood. Cine sunt actorii care au refuzat roluri celebre

Casting la Hollywood. Cine sunt actorii care au refuzat roluri celebre

Bill Murray ar fi putut să fie Forrest Gump, iar Will Smith ar fi putut interpreta rolul lui Neo din "Matrix". Cei doi, dar și alți actori au refuzat roluri celebre.

Michael Keaton regretă că a ratat şansa rolului principal în "Groundhog Day"/ "Ziua cârtiţei", primit ulterior de Bill Murray

Actorul Michael Keaton a declarat pentru Entertainment Weekly că a refuzat rolul celebrului film din 1993 pentru că pur şi simplu nu l-a înţeles, scrie Business Insider.

"Bărbatul ăsta sună ca genul ambiguu, diabolic şi superficial pe care l-am mai interpretat – şi a sfârşit prin a fi atât de grozav", a spus atunci Keaton. "Dar nu poţi să te descurci mai bine decât a făcut-o Bill Murray".

Bill Murray a refuzat să joace în "Forrest Gump", rol oferit lui Tom Hanks

Murray nu a fost interesat de rol, a spus actorul într-o emisiune. "Aveam conversaţii în stilul 'Forrest Gump'. Cred că aveam şi cartea originală…", a spus el. Întrebat dacă regretă faptul că nu a acceptat rolul, actorul a spus că nu a văzut niciodată filmul.

Matt Damon a refuzat rolul lui Harvey Dent din "The Dark Knight", primit de Aaron Eckhart

Damon a trebuit să refuze rolul celebrului Harvey "Two-Face" Dent din cauza unor conflicte legate de filmare şi sincronizare, precizând că nu a discutat niciodată cu regizorul Christopher Nolan despre acest lucru. "Aaron e un actor minunat, deci filmul nu a avut de suferit. Din când în când primeşti o şansă de interpretare şi pur şi simplu nu o poţi primi", a spus Matt Damon la MTV.

Leonardo DiCaprio a refuzat un rol în filmul "American Psycho", pentru care i s-ar fi oferit 20 de milioane de dolari

Compania Lionsgate i-ar fi oferit lui DiCaprio 20 de milioane de dolari ca să-l interpreteze pe criminalul în serie Patrick Bateman, rol oferit ulterior lui Christian Bale.

DiCaprio a părăsit şi filmul despre al Doilea Război Mondial "The Imitation Game", care îl va avea ca protagonist pe Benedict Cumberbatch şi care deja primeşte aprecieri în perspectiva sezonului Ocarurilor.

Christian Bale ar fi putut fi James Bond, în locul lui Daniel Craig

Bale nu a vrut să fie "implicat într-o franciză care era foarte britanică", ştiind că rolul lui Bond îi fusese consacrat lui Pierce Brosnan, potrivit biografiei actorului, "The Inside Story of the Darkest Batman".

"Se gândea că James Bond reprezenta fiecare stereotip condamnabil specific Angliei şi actorilor britanici", a spus agentul lui Bale.

Angelina Jolie a refuzat rolul principal din succesul la Oscar "Gravity"

Jolie a fost prima alegere pentru filmul lui Alfonso Cuaron, potrivit Variety, dar a refuzat rolul în vara lui 2010, iar Sandra Bullock a ajuns să fie protagonista în filmul câştigător de Oscar.

Nicolas Cage a refuzat rolul goblinului din "Spiderman", interpretat în final de Willem Dafoe

Într-un interviu pentru CNN, Cage a enumerat mai multe roluri pe care le-a refuzat, printre care şi rolul principal din "The Wrestler" (acordat apoi lui Mickey Rourke) şi goblinul din "Spiderman" (care a mers la Willem Dafoe).

Michelle Pfeiffer a refuzat rolul principal şi din "Pretty Woman", şi din "Basic Instinct"

Actriţa a refuzat cele două roluri celebre (primite apoi de Julia Roberts, respectiv Sharon Stone) din cauza nudităţii, potrivit unui interviu pentru Contactmusic.

"Pur şi simplu n-am putut să joc acolo, din cauza părţilor sexuale, a nudităţii", a spus ea. "Tatăl meu era încă în viaţă. Sunt destul de pudică… Şi sincer? Nu sunt atât de dezinhibată când vine vorba de corpul meu. Sunt modestă".

Julia Roberts a refuzat rolurile principale din "The Blind Side" şi "The Proposal", ambele interpretate de Sandra Bullock

Actriţa din "Pretty Woman" a refuzat "The Proposal" după ce nu ar fi acceptat o reducere de salariu, ceea ce nu a deranjat-o pe Bullock, care a acceptat rolul. "The Proposal" a făcut până în prezent mai mult de 317 milioane de dolari în urma încasărilor din toată lumea.

Julia Roberts a refuzat şi rolul principal din "The Blind Side", pentru care Bullock a primit un Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Al Pacino a refuzat multe roluri mari, inclusiv cel al lui Han Solo din "Star Wars Episode IV: A New Hope"

Potrivit The Atlantic Wire, Al Pacino a fost foarte selectiv la alegerea rolurilor. Printre ofertele mari pe care le-a refuzat s-au aflat Han Solo din "Star Wars", rolul lui Martin Sheen din "Apocalypse Now", un rol în "The Usual Suspects" şi rolul principal din "Pretty Woman".

Explicaţia pe care a dat-o pentru rolul refuzat din "Apocalypse Now" a fost: "Ştiu cum o să fie. Tu (Francis Ford Coppola) o să fii acolo sus într-un elicopter spunându-mi ce să fac, iar eu o să fiu acolo jos într-o mlaştină timp de cinci luni".

Jack Nicholson a refuzat rolul lui Michael Corleone din "The Godfather"

Nicholson a refuzat rolul jucat până la urmă de Al Pacino pentru că ştia că nu îi era destinat, a recunoscut el într-un interviu din 2004 pentru Movieline:

"Pe atunci credeam că indienii ar trebui să interpreteze personaje indiene, iar italienii să aibă roluri de italieni… Erau mulţi actori care l-ar fi putut interpreta pe Michael, printre care şi eu, dar Al Pacino a fost Michael Corleone. Nu mă pot gândi la un compliment mai bun pe care să i-l fac".

Printre actorii care au fost luaţi în considerare pentru celebrul rol al lui Corleone s-au aflat Warren Beatty, Robert Redford şi Martin Sheen.

Will Smith ar fi putut să fie Neo din "The Matrix"

…în locul lui Keanu Reeves, dar a ales să joace în "Wild Wild West". Smith a spus pentru Wired că e împăcat cu decizia de atunci: "În acel moment nu eram destul de inteligent ca actor ca să las filmul să fie. În timp ce Keanu era destul de inteligent să îl lase să fie".

Emily Blunt a refuzat rolul văduvei negre din "Iron Man 2", care a ajuns la Scarlett Johansson

Actriţa britanică a fost prima opţiune pentru acest rol, dar a refuzat, spune ea, din cauza lipsei de timp. "Nu am niciodată regrete pentru că nu am făcut ceva anume; nu am luat rolul atunci pentru că nu era momentul potrivit şi aveam contract pentru altceva", a spus Emily Blunt pentru Screenrant. "Dar (Scarlett Johansson) s-a descurcat fenomenal – e chiar ea! Adică de ce să ne mai amintim despre ce ar fi putut să fie?"

Ian McKellen a refuzat rolul lui Dumbledore din seria "Harry Potter"

McKellen a refuzat rolul directorului Hogwarts Albus Dumbledore, preluat de Michael Gambon, pentru că interpretase deja rolul vrăjitorului Gandalf din "The Lord of The Rings".

Denzel Washington a refuzat rolul detectivului David Mills din filmul "Se7en"

Washington ar fi putut fi în locul lui Brad Pitt, dar a refuzat oferta pentru "Se7en" şi a ales în schimb thrillerul "Devil in a Blue Dress". "Se7en" i s-a părut actorului prea "întunecat şi malefic", dar a regretat decizia după ce a văzut filmul.

Brad Pitt a refuzat rolul jucat de Michael Fassbender în "12 Years a Slave" şi a ales unul mai mic

"Nu am vrut să fiu văzut de copiii mei în rolul ăsta", a spus Brad Pitt despre rolul unui proprietar de sclavi, jucat în final de Fassbender.

Anne Hathaway a refuzat rolul principal din "Silver Linings Playbook"

Atât Anne Hathaway cât şi Mark Wahlberg ar fi trebuit să fie protagoniştii în fimul premiat la Oscar, potrivit lui Harvey Winstein. "Dar Anne nu a vrut. Şi e minunată şi a fost alegerea mea, o iubesc". Motivul ar fi fost nişte neînţelegeri între Hathaway şi regizorul David O. Russell. Jennifer Lawrence a primit rolul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă