14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO. Propagandă în Rusia: Cum arată calendarul pe 2016 cu POZE ale...

VIDEO. Propagandă în Rusia: Cum arată calendarul pe 2016 cu POZE ale lui PUTIN

O revistă din Rusia a tipărit un calendar pe 2016, cuprinzând doar fotografii ale președintelui Vladimir Putin, informează BBC.

Fiecare pagină a calendarului are, alături de poza lui Putin, și o explicație. Unele texte sunt chiar idei rostite de Vladimir Putin.

Pozele selectate și explicațiile lor au un evident caracter de propagandă, menit să-l umanizeze pe fostul ofițer FSB, ajuns președinte al Rusiei. De exemplu, în luna martie, Vladimir Putin apare într-o postură sensibilă, mirosind o floare, iar citatul din Putin, adăugat pozei, este: „Iubesc toate rusoaicele, cred că sunt cele mai talentate și cele mai frumoase”.

Revenind la lucruri serioase, în luna octombrie (probabil în contextul Zilei Naționale a Rusiei), președintele Putin apare în uniformă de armată și spune: „Nimeni nu va avea superioritate militară asupra Rusiei”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă