12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuElvis Presley se întoarce în orașul lui preferat, Las Vegas

Elvis Presley se întoarce în orașul lui preferat, Las Vegas

O expoziţie permanentă dedicată lui Elvis Presley a fost deschisă în hotelul din Las Vegas, unde artistul a cântat de peste 600 de ori în cariera sa, în anii 1970. Expoziția a fost inaugurată de văduva artistului, Priscilla, şi fiica lor, Lisa Marie, informează Mediafax.

Citește și: Fiica Gloriei Estefan își pune la îndoială talentul muzical. Care este motivul

“Aici a fost casa lui, unde îi plăcea să vină. Iubea oraşul Las Vegas şi cred că, dacă nu ar fi trebuit să susţină niciun turneu aici, tot ar fi fost locul lui preferat”, a spus Priscilla Presley.

“Graceland Presents ELVIS: The Exhibition”, care s-a deschis săptămâna trecută, include peste 300 de obiecte care i-au aparţinut artistului şi care nu au mai fost expuse în public în altă parte decât la reşedinţa sa, Graceland, din Memphis, Tennessee.

“Elvis este sinonim cu Las Vegas şi acum s-a întors aici”, a spus directorul de comunicare al Graceland, Kevin Kern.

Printre obiectele expuse se numără celebra centură decorată cu pietre preţioase, pe care cuvântul “Elvis” este încrustat, cu diamante, care i-a fost oferită de conducerea hotelului.

De asemenea, pelerina “Aloha from Hawaii” pe care Elvis o purta pe scena din Las Vegas, o copie a celei pe care artistul a îmbrăcat-o într-un show special susţinut în Hawaii, în 1973, face parte din expoziţie. Pelerina albă este decorată cu imaginea unui vultur şi cu stele.

Citește și: Kristen Stewart își regretă faima și acuză Hollywoodul. Ce a spus actrița

În plus, expoziţia prezintă momente de la începuturile carierei sale muzicale, perioada petrecută în armata americană, filmele sale şi concertele pe care le-a susţinut.

În anul 1969, cântăreţul a început un turneu în hotelul Westgate Las Vegas Resort and Casino din Las Vegas, cunoscut anterior ca „International Hotel”. Seria de show-uri a obținut audienţe record.

Născut în 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în istorie drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot.

Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, în 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Presley a vândut un aproape un miliard de albume, și a jucat în aproximativ 30 de filme.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă