19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO + VIDEO. Consiliera care i-a scris Melaniei Trump discursul acuzat de...

FOTO + VIDEO. Consiliera care i-a scris Melaniei Trump discursul acuzat de plagiat și-a cerut scuze

Meredith Mclver, autoarea controversatului discurs al soției lui Donald Trump, Melania, şi-a cerut scuze pentru că a plagiat mai multe pasaje din discursul ținut de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, informează DPA, citat de Agerpres.

Într-un comunicat de presă, Meredith McIver a spus că s-a oferit să demisioneze după ce presa a descoperit aparentul plagiat, dar că Donald Trump nu a fost de acord. 

Ea a explicat că Melania Trump i-a citit pasaje dintr-un discurs al lui Michelle Obama pe care l-a admirat. Meredith McIver le-a notat, iar apoi au fost incluse în discursul susţinut luni de Melania Trump la Convenţia republicană. 

​Citește și: FOTO + VIDEO: Discursul plagiat al Melaniei Trump, ironizat de internauți

„Nu am verificat discursurile doamnei Obama. A fost greşeala mea şi mă simt groaznic pentru haosul pe care l-am cauzat Melaniei, familiei Trump, dar şi doamnei Obama. Nu am vrut să fac rău”, a scris Meredith McIver într-o scrisoare adresată echipei de campanie a lui Donald Trump. 

Chestiunea a captat atenţia presei la Convenţie pe tot parcursul zilei de marţi şi a perturbat eforturile echipei de campanie a lui Trump de a se folosi de afirmaţiile Melaniei pentru a-şi umaniza soţul în faţa alegătorilor.

Soția lui Donald Trump a ajuns în vizorul presei după ce, în prima zi a Convenției Naționale a Republicanilor a rostit un discurs, similar cu cel susținut de soţia preşedintelui Barack Obama la convenţia din 2008 a partidului.

Acesta a fost primul discurs de campanie al Melaniei Trump, care a avut o echipă de scriitori de discursuri. L-a lăudat pe soţul ei, spunând că este un bărbat „plin de compasiune” care ar „lupta pentru ţară”.

La un moment dat, ea spune: „Părinţii mi-au imprimat valorile: trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie faci ce ai spus şi să-ţi respecţi promisiunea; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect.”

​Citește și: VIDEO. Scandal la nivel înalt. Melania Trump, acuzată că a plagiat-o pe Michelle Obama

Discursul lui Michelle Obama din 2008 suna foarte asemănător: „Eu şi Barack am fost crescut cu foarte multe valori similare: că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce obţii în viaţă; cuvântul dat te obligă şi trebuie să faci ceea ce ai spus că vei face; trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect, chiar dacă nu-i cunoşti şi chiar dacă nu eşti de acord cu ei.”

Melania Trump nu a scăpat nici de ironiile internauților.Astfel, pe rețele de socializare a apărut o fotografie în care Michelle Obama apare ținând în mână o foaie pe care scrie „Adu-mi discursul înapoi”. Mesajul fotografiei este o adaptare a celui folosit de Michelle Obama în campania lansată după ce 237 de fete din Nigeria au fost răpite de gruparea Boko Haram, „Aduceți fetele înapoi!”

 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă