15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO. Cine e noua "figurină de ciocolată" din lumea modeling-ului

FOTO. Cine e noua “figurină de ciocolată” din lumea modeling-ului

După Naomi Campbell, Iman, Tyra Banks și Selita Ebanks, un nou model de culoare promite să facă istorie în lumea modelling-ului internațional. Este vorba despre Jourdan Dunn, în vârstă de 23 de ani, care a devenit celebră după ce a fost inclusă în show-urile marilor case de modă internaționale.

Jourdan a fost născută și crescută, alături de doi frați, în suburbia Greenford din Londra, mama sa fiind recepționistă. Ea a fost recrutată de către Agenția Storm Model Management, în timp ce își însoțea o prietenă prin magazinul Primark, la o sesiune de cumpărături. Tânara de culoare a debutat pe catwalk în 2007, pe când avea numai 16 ani, defilând pentru Marc Jacobs, iar un an mai târziu a participat în peste 75 de show-uri ale marilor case de modă internaționale. Jourdan a fost primul model de culoare într-un show Prada, în mai bine de zece ani, ceea ce a €œpropulsat-o în lumea modelling-ului. De altfel, în 2008, a fost premiată drept ”€œModelul Anului” la British Fashion Awards.

Jourdan a atras atenția criticilor de modă, datorită picioarelor ei bine sculptate și a modului în care defilează pe podium. Ea a mărturisit că exersează frecvent mersul pe tocurile foarte înalte, deși are 1.80 înălțime. 

Cel mai €œcontroversat moment al carierei sale de până acum, a fost când a rămas însărcinată, la numai 18 ani. Cu toate acestea, Jourdan și-a continuat drumul pe catwalk, defilând chiar și atunci când sarcina avea șase luni. Relația cu tatăl copilului s-a terminat la numai două luni, după ce fiul lor s-a născut, iar copilul a fost diagnosticat cu o boală de sânge, transmisă ereditar. 

Toate aceste probleme de natură personală nu au împiedicat-o pe Jourdan să își continue cariera. Ea s-a întors în lumea modei la 19 ani, cu ocazia Săptămânii Modei de la Londra și a declarat că situația fiului său o motivează să facă acest lucru. În 2012, Jourdan  a fost unul dintre modelele britanice alese să poarte creații bespoke ale unor  faimoși designeri britanici la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. În același an, și-a făcut debutul ca unul dintre Îngerii Victoria's Secret. 

Anul trecut, Jourdan a câștigat Premiul ”€œModelul Anului” oferit de revista Harper'€™s Bazaar, a fost inclusă în show-ul de primăvară-vară Burberry Prorsum 2014, intitulat ”€œEnglish Rose” și de toamnă-iarnă, ”Bloomsburry Girls”. Totodată a pozat alături de colega și prietena sa, Cara Delevingne pentru colecția de primăvară-vară DKNY și a devenit imaginea Maybelline New York. 

În prezent, modelul de culoare își împarte viața între Londra și New York, găzduind un show de cooking ”Well Dunn”, găzduit de canalul Youtube ”€œLife+Times” al lui Jay Z. 

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă