27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Principesa Maria, în vizită în Alexandria,la slujba de pomenire a reginei...

FOTO: Principesa Maria, în vizită în Alexandria,la slujba de pomenire a reginei Elisabeta

Alteța Sa Regală, Principesa Maria a participat, în 2 martie 2016, la Catedrala Episcopală „Sfântul Alexandru” din Alexandria, la slujba de pomenire oficiată de Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului, alături de un sobor de preoți, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Elisabeta a României.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a înmânat Alteței Sale Regale placheta comemorativă „100 de ani de la trecerea în eternitate a Reginei Elisabeta a României”, realizată de Secția de Numismatică Alexandria.

Apoi, Alteța Sa Regală a vizitat Muzeul Județean Teleorman, unde a participat la vernisajul expoziției „150 de ani de la sosirea lui Carol I pe Pământ românesc”.

Principesa Maria a primit, la finalul vernisajului, o statuetă reprezentându-l pe Regele Carol I, realizată de sculptorul medalist Constantin Dumitrescu.

În încheierea vizitei, Principesa Maria a participat la lansarea volumelor regale apărute la Curtea Veche Publishing, „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Cotroceniul regal” de Diana Mandache.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. Arhivele Naționale îl omagiază pe Regele Mihai

Cele mai citite

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă