4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Prințul William susține comunitatea LGBTQ: Fiţi mândri de cine sunteţi, nu...

FOTO: Prințul William susține comunitatea LGBTQ: Fiţi mândri de cine sunteţi, nu trebuie să vă fie ruşine

 

Prințul William deschide noi drumuri pentru familia regală britanică. Astfel, el urmează să apară, în luna iulie, pe coperta din publicații LGBTQ, „Attitude”, informează Reuters şi 7sur7.be, citate de Agerpres.

 

Fotografia în care William apare râzând însoţeşte titlul „Making History” şi citatul lui „Nimeni nu ar trebui sa fie hărţuit pentru sexualitatea sa, sau din orice alt motiv”. 

Prințul William a declarat, într-un interviu care urmează să fie publicat în revistă, că a avut ocazia să întâlnească tineri gay, tinere lesbiene și persoane transgen. „Sunt curajoşi fiindcă vorbesc şi dau speranţă celor supuşi unor intimidări teribile. Forţa şi optimismul lor ar trebui să ne încurajeze pe toţi să ne opunem oricărui fel de hărţuire”, a spus el, întdemnându-i să fie mândri de cine sunt.

William s-a întâlnit la palatul Kensington cu editorul revistei şi nouă membri ai comunităţii LGBT pentru a discuta despre intimidare şi repercusiunile ei. 

Editorul Matthew Todd a spus că s-a întâlnit în mod regulat cu părinţii unor copii care s-au sinucis după ce au fost hărţuiţi din cauza sexualităţii lor: „Sunt foarte fericit că viitorul rege al Regatului Unit este de acord că acest lucru trebuie să înceteze şi i-aş îndemna pe părinţi, în special, să-şi ridice vocile în comunităţile lor pentru a se asigura că fiecare şcoală protejează – într-adevăr protejează – toţi copiii”, a spus Todd, citat de Reuters. 

„Attitude” este revista gay cea mai vândută în Marea Britanie, având un tiraj de 60.000 de exemplare lunar. Pe coperta publicaţiei au mai apărut în trecut Daniel Radcliffe, vedeta din „Harry Potter”, şi Liam Payne, membru al grupului One Direction. 

Prinţul Harry a fost lăudat în 2013 pentru că a salvat un soldat din regimentul său dintr-un atac motivat ură faţă de homosexuali. 

Potrivit Reuters, noul număr al revistei, care va fi pus în vânzare la 22 iunie, a fost tipărit înainte de atacul de duminică într-un club de noapte gay din Orlando, Florida, unde 49 de persoane au fost ucise. 

William şi soţia sa, Kate, au semnat marţi în cartea de condoleanţe pentru victimele masacrului.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă