10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFotografie inedită cu regele Edward al VIII-lea, de acum 50 de ani

Fotografie inedită cu regele Edward al VIII-lea, de acum 50 de ani

O fotografie a Ducelui Eduard de Windsor, fostul rege al Marii Britanii, care a renunțat la tron pentru a se căsători cu Wallis Simpson, a fost făcută publică la aproape 50 de ani de la moartea lui. Imaginea este inedită, pentru că, deși nu a mai primit niciun rol oficial de la abdicare, ducele apare îmbrăcat în uniforma oficială a Ordinului Jartierei, informează Daily Mail.

Citește și: VIDEO. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a apărut într-un videoclip caritabil

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginea fostului rege al Marii Britanii, Eduard al VIII-lea

Fotografia a fost făcută publică la 43 de ani de la moartea ducelui și îl arată cu părul încărunțit, în spatele casei lui de la țară, îmbrăcat în uniforma Ordinului Jartierei/ Order of the Garter, cel mai înalt ordin cavaleresc britanic.

Singurele elemente care nu apar în ținuta oficială a membrilor Ordinului Jartierei sunt lanțul de aur și simbolul ordinului, jartiera, înlocuită cu o fundă albastră, legată sub genunchiul piciorului stâng al ducelui.

Imaginea a fost dată presei de grădinarul Henri Gay, care a moștenit albumele cu fotografiile intime ale ducelui, pentru că a avut o relație de prietenie cu acesta.

„M-a chemat odată să îi fac o poză îmbrăcat în uniformă, în grădină, unde a aranjat un teren de mini-golf”, a povestit Gay.

Regele Eduard al VIII-lea a abdicat în anul 1936, pentru a se putea căsători cu americanca Wallis Simpson, divorțată de două ori.

Cuplul a trăit în Franța, iar ducele nu a mai ocupat niciodată un rol oficial. Însă, a publicat o carte de memorii, „Povestea unui rege” și o carte despre moda și obiceiurile familiei regale, „Album de familie”.

Citește și: Românii din Scoţia critică documentarul difuzat de Channel 4

Ducele de Windsor a murit în anul 1972, în casa lui din Paris, la vârsta de 77 de ani. A fost înmormântat la Castelul Windsor, unde a avut loc și o ceremonie funerară, în prezența familiei regale și a soției lui, Wallis Simpson.

Wallis a murit în anul 1996, după ce s-a îmbolnăvit de demență senilă, și fost înmormântată lângă soțul ei.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă