19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuGabriel Cotabiţă va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale

Gabriel Cotabiţă va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale

Artistul Gabriel Cotabiţă va fi nevoit să suporte o nouă intervenţie chirurgicală, pentru a i se implanta sub piele un dispozitiv care să îi regleze bătăile inimii.

 “Are nevoie de un defibrilator cardiac sau de un pacemaker. Medicul cardiolog va decide care din cele două va fi utilizat. Este o intervenţie uşoară, dar pentru care pacientul trebuie să fie stabilizat şi să poată suporta o operaţie de implantare a dispozitivului. Se montează sub piele, în zona toracică şi îl va purta toată viaţa”, a spus o sursă din Spitalul Floreasca, pentru libertatea.ro.

Citeşte şi: Anunţ OFICIAL de la Spitalul Floreasca: Gabriel Cotabiţă este CONŞTIENT!

Dacă artistul ar fi avut un astfel de implant, nu s-ar mai fi întâmplat accidentul din 8 mai, când Cotabiţă a căzut inconştient în sala de sport.

Dispozitivul pe care medicii i-l vor monta emite impulsuri către inimă şi îi reglează bătăile. “Defibrilatorul cardiac intervine doar în cazuri de aritmii, are posibilitatea ca, prin intermediul unei sonde speciale, să depisteze anomaliile de ritm, cele care declanşează stopul cardiac şi, prin stimulări extrem de rapide ale inimii, nepercepute de bolnav, sau prin şoc electric, perceput cel mai adesea ca o lovitură de pumn în piept sau spate, să restabilească echilibrul. Pacemakerul emite impulsuri permanent, asigurând un ritm cardiac normal”, a mai precizat sursa citată.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Artistul era singur în sală când i s-a făcut rău. El a fost găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Citeşte şi: Mesajul EMOŢIONANT pe care l-au postat fiicele lui Gabriel Cotabiţă pe Facebook în urmă cu doar câteva momente

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre “leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.

Citeşte şi: Pagină de rugăciune pentru Gabriel Cotabiţă pe Facebook

În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheotomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, surse medicale, care precizau că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă.

În 25 mai, reprezentanții Spitalului Floreasca anunțau că starea lui Gabriel Cotabiţă arată o ameliorare, întrucât pacientul răspundea la anumiţi stimuli şi respiră spontan pe sonda de traheostomie, dar necesită în continuare ventilaţie mecanică intermitentă.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă