12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuGALERIE FOTO. Michael Jackson ar fi împlinit 57 de ani

GALERIE FOTO. Michael Jackson ar fi împlinit 57 de ani

Celebrul şi controversatul artist american Michael Jackson, supranumit de presa americană „Regele muzicii pop”, ar fi împlinit, sâmbătă, vârsta de 57 de ani.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Michael Jackson de-a lungul timpului.

Al șaptelea copil al familiei Jackson, Michael a debutat în anul 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru. Artistul şi-a început cariera solo în anul 1971, în timp ce încă era membru al formației.

Albumul său, „Thriller” (1982), rămâne cel mai vândut album din toate timpurile. „HIStory: Past, Present and Future, Book I” (1995), este cel mai bine dublu album vândut din istorie, iar „Blood On The Dance Floor:HIStory in the Mix” (1997), este cel mai bine vândut album de remix-uri din istorie.

De asemenea, albumele „Off the Wall” (1979), „Bad” (1987) şi „Dangerous” (1991) se numără printre cele mai bine vândute din lume.

Prin intermediul prestațiilor scenice și a videoclipurilor, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicate din punct de vedere fizic, precum robotul și moonwalk-ul. Stilul vocal, timbrul muzical și coregrafia lui au inspirat numeroși artiști pop, rock, R&B și hip hop.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite și vânzări de peste 800 de milioane de discuri.

Totodată, Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații, Heal the World.

Viața personală a lui Michael Jackson a generat numeroase controverse de-a lungul timpului. Înfățișarea artistului a suferit modificări încă din anii '70, devenind tot mai alb datorită bolii de care suferea ,vitiligo. Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi.

Cântăreţul fost căsătorit de două ori și a avut trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor.

În anul 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual.

Artistul a murit în 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Moartea lui a atras atenția întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă