12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuGALERIE FOTO. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 89 de...

GALERIE FOTO. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 89 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit, marți, 89 de ani. De obicei, aniversarea monarhului este sărbătorită printr-o paradă a unor corpuri de armată ale Marii Britanii și Commonwealth-ului, numită „Trooping the Colour”.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu regina Elisabeta a II-a, din copilărie până astăzi.

În 6 februarie 2015, regina a împlinit 63 de ani de domnie. Elisabeta a II-a speră să doboare recordul de longevitate referitor la durata domniei unui suveran britanic, deţinut de regina Victoria.

Această aniversare a fost marcată, ca de obicei, prin 41 de salve de tun trase de Royal Horse Artillery din Green Park, în faţa Palatului Buckingham, care au fost urmate de 62 de salve trase de regimentul City of London, în faţa Turnului Londrei.

Data de 6 februarie este comemorată de regina Marii Britanii și pentru că aceasta coincide cu data la care, în anul 1952, tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit în somn.

Încoronarea oficială a reginei a avut loc la Westminster Abbey în 2 iunie 1953, când Elisabeta avea 25 de ani.

Ceremonia solemnă a fost condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Geoffrey Fisher. La ceremonie au fost prezenți reprezentanții nobilimii britanice, alături de publicul larg, reprezentații străini și cei ai Commonwealth-ului.

Toți cei prezenți au asistat la întreaga procesiune, în ciuda ploii torențiale. Ceremonia a fost transmisă la radio în întreaga lume și, pentru prima oară, la cererea reginei, evenimentul a fost televizat.

În anul 1947, Elisabeta s-a căsătorit cu prințul Filip, duce de Edinburgh. Cuplul regal are patru copii, Charles, print de Wales, Anne, prințesă regală, Andrew, duce de York și Edward, conte de Wessex.

 

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă