13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuJames Shigeta, un star al filmului "Greu de ucis", a murit

James Shigeta, un star al filmului “Greu de ucis”, a murit

Actorul James Shigeta, un star al filmului "Greu de ucis", a murit, luni, la vârsta de 81 de ani, informează Mediafax.

Născut la Honolulu în 1933, James Shigeta a studiat actoria la New York University înainte de a se înrola în Marina militară a SUA, în care a activat pe parcursul Războiului coreean, informează contactmusic.com.

Şi-a început cariera artistică în Japonia şi a devenit cunoscut după ce a apărut în filmul negru "The Crimson Kimono" din 1959. În anul următor, el a câştigat un premiu Globul de Aur pentru cel mai promiţător actor debutant, alături de George Hamilton, Troy Donahue şi Barry Coe.

A devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori asiatico-americani în anii 1960, datorită rolurilor interpretate în pelicule precum "Walk Like a Dragon", "Lacrimi de bucurie/ Cry for Happy", "Bridge to the Sun" şi "Paradisul din Hawaii/ Paradise, Hawaiian Style", în care a jucat alături de Elvis Presley.

Un alt rol memorabil interpretat de acesta a fost cel din 1961, în musicalul "Flower Drum Song", pus în scenă pe Broadway.

Mai târziu în cariera sa, James Shigeta a apărut în filme precum "Ultimul orizont/ Lost Horizon", "Batalia de la Midway/ Midway", "Cage", "Disney's Mulan" şi "Greu de ucis/ Die Hard" (1988).

Shigeta a jucat şi în lungmetraje de televiziune, precum "Medical Center", "Little House on the Prairie", "Fantasy Island", "T.J. Hooker", "The Love Boat", "Magnum", "P.I.", "Simon & Simon and Murder" şi "She Wrote".

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă