12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuRegretul actriței Jane Fonda. Cu ce i-a supărat vedeta pe veteranii americani

Regretul actriței Jane Fonda. Cu ce i-a supărat vedeta pe veteranii americani

Actrița Jane Fonda are remușcări din cauza unei ședințe foto realizate în anul 1972, în timpul războiului din Vietnam, lângă soldații inamici, informează The Telegraph. Veteranii americani nu au iertat apariția ei alături de soldații vietnamezi.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea fotografiile cu care Jane Fonda i-a supărat pe veteranii americani

Nu este prima dată când Jane Fonda își cere iertare pentru fotografia cu titlul „Hanoi Jane”, făcută lângă soldați vietnamezi. La mai mult de 40 de ani de la eveniment, actrița rămâne o trădătoare pentru veteranii americani.

În timpul unui eveniment artistic din Maryland, la care a fost invitată să vorbească, actrița a fost întâmpinată de un grup de veterani, care au venit cu pancarte, cu mesajul: „Să iertăm? Poate. Să uităm? Niciodată”.

Jane Fonda a spus că încearcă, ori de câte ori este posibil, să stea de vorbă cu veteranii, ca să le explice întâmplarea.

„Regret și voi regreta pentru tot restul vieții mele. Am făcut o greșeală uriașă, care a determinat foarte mulți oameni să creadă că am fost de partea inamicilor”, a spus actrița.

Fotografia a fost făcută în anul 1972, în Hanoi, capitala Vietnamului, într-o vizită care milita împotriva războiului. Imaginea o arată pe Jane Fonda așezată pe o armă folosită pentru doborârea aeronavelor americanilor.

Citește și: Bătăliile fotografilor de război

 „Nu am realizat unde mă aflam. Abia după ce am fost fotografiată și am început să merg către mașină, împreună cu traducătorul, mi-am dat seama de implicațiile ședinței foto. A părut că am încercat să deschid focul asupra aeronavelor americane. I-am rugat să nu publice fotografiile. M-au asigurat că vor rezolva. Nu am știut ce altceva să fac”, a explicat actrița, într-o postare de pe blogul personal, din anul 2011.

Jane Fonda are 77 de ani și este cunoscută pentru cariera sa de actriță, scriitoare, activist politic, model și profesor de fitness în Statele Unite ale Americii. A câștigat două premii Oscar și a fost nominalizată de mai multe ori.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă