13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuJohnny Winter, legendă a muzicii blues, a murit

Johnny Winter, legendă a muzicii blues, a murit

Cântăreţul Johnny Winter, una dintre legendele muzicii blues, a murit miercuri la vârsta de 70 de ani, informează Mediafax.

"O legendă a blues-ului din Texas, Johnny Winter a murit la 70 de ani. El a decedat pe 16 iulie în camera lui de hotel din Zurich. Soţia sa, familia sa şi membrii grupului său sunt bulversaţi de pierderea unei persoane iubite şi a unuia dintre cei mai mari chitarişti ai lumii", informează un comunicat oficial publicat pe pagina oficială de Facebook a artistului american.

Circumstanţele morţii artistului american, aflat în plin turneu european, nu au fost precizate, însă apropiații au povestit că "nu avea o sănătate bună, era foarte fragil şi foarte slăbit".

Johnny Winter s-a născut în oraşul Beaumont din statul Texas, pe 23 februarie 1944.  Încă din adolescenţă a cântat şi a înregistrat pentru trupe de rock'n'roll din regiune. 

Primul album a apărut sub numele "Johnny Winter", la o casă de discuri din Austin, în 1968. În acelaşi an a fost remarcat de chitaristul Mike Bloomfield şi a obţinut un contract cu casa de discuri Columbia.

Primele sale albume l-au făcut cunoscut în rândul publicului şi a fost invitat să cânte la numeroase festivaluri, inclusiv la celebrul festival Woodstock din 1969.

După câteva probleme de sănătate, cauzate de dependenţa de stupefiante, a revenit în 1973, cu albumul "Still Alive and Well".

În anii '70 era un veritabil star rock, alături de Eric Clapton şi Jimi Hendrix, în panteonul rockerilor care cântau la chitară electrică.

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...
Ultima oră
Pe aceeași temă