25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Lena Dunham reacționează, după ce o revistă a publicat o fotografie...

FOTO: Lena Dunham reacționează, după ce o revistă a publicat o fotografie în care corpul său e prelucrat în Photoshop

Creatoarea serialului „Fetele/Girls”, a criticat revista Tenacitones, publicată de ziarul El Pais, după ce a publicat o fotografie cu ea, în care corpul i-a fost retușat cu ajutorul programului de editare Photoshop, astfel încât ea să pară mai slabă, potrivit EFE, citat de Agerpres.

„Bună, El Pais. Mă simt onorată că ocup prima pagină a revistei voastre şi fericită că aţi folosit o fotografie a lui Ruven Afanador, care mereu mă face să apar splendidă. Dar corpul meu nu este aşa şi nici nu va fi vreodată aşa. Revista a exagerat cu Photoshop-ul. Dacă vă place într-adevăr ceea ce fac, de ce nu sunteţi cinstiţi cu cititorii voştri? Cu multă dragoste, Lena“, a scris ea, pe pagina de Facebook.

Într-o altă postare, Dunham a explcat „este ciudat” să vadă o fotografie și să știe că nu reflectă adevărul.

„Am o relație complicată cu fotografiile editae. Vreau să trăiesc în lumea asta nebună și să îmi fac munca să fie cunoscută, însă vreau și să fiu sinceră cu privire la cine sunt eu și ce principii am”, a scris ea.

Publicaţia a reacţionat printr-o scrisoare deschisă în care neagă că ar fi manipulat fotografia, subliniind că „a dorit să ilustreze succesul serialului „Girls” şi impactul pe care îl are Lena Dunham ca artistă şi activistă în diferite cauze sociale şi politice”.

„Cei care cunosc şi citesc revista noastră ştiu că nu folosim Photoshop şi nici alte instrumente digitale pentru a modifica fizicul persoanelor care apar pe coperta noastră sau în reportajele din interior. De data aceasta am recurs la imaginea originală pe care am adaptat-o pentru coperta noastră”, au explicat responsabilii revistei Tentaciones. 

Ei au precizat că fotografia de pe copertă a apărut deja în publicaţia Entertainment Weekly, pe care au achiziţionat-o prin intermediul agenţiei Corbis. 

Lena Dunham este cunoscută pentru corpul său cu forme pline pe care îl afişează fără lipsă de pudoare în serialul „Girls”, un succes de cinci sezoane, şi pe care actriţa îl revendică cu mândrie ca un model feminin departe de stereotipurile mediatice. 

Înaintea ei, şi alte actriţe precum Keira Knightley, Cameron Díaz, Julia Roberts sau cântăreaţa Lorde s-au alăturat acestei cauze, care au criticat public tehnicile de Photoshop şi au publicat chiar ele pe reţelele de socializare aceste fotografii neretuşate.

 

Cele mai citite

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...
Ultima oră
Pe aceeași temă