8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPreţ RECORD pentru bikinii Prinţesei Leia, din Războiul Stelelor

Preţ RECORD pentru bikinii Prinţesei Leia, din Războiul Stelelor

Costumul din două piese purtat de actriţa Carrie Fisher, în timp ce o interpreta pe Prinţesa Leia, în „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, a fost vândut cu 96.000 de dolari la o licitaţie online cu obiecte din faimoasa serie, informează BBC News

Licitaţia a început de la 80.000 de dolari. Pe lângă bikinii Prinţesei Leia, câştigătorul care a dorit să rămână anonim, a mai primit un guler, mai multe lanţuri, dar şi o scrisoare de autenticitate semnată de designerul seriei, Richard Miller.

Costumul, realizat dintr-un cauciuc flexibil şi pictat în culoarea aurului, a devenit un simbol al culturii pop şi a marcat maturizarea Prinţesei în film.

Carrie Fisher a urât costumul

Actriţa Carrie Fisher a spus de multe ori că a urât costumul. Astfel, Fisher s-a referit la costum că este “ceea ce fotomodelele vor purta în iad”.

Totuşi, costumul a fost atât de apreciat, încât a fost folosit pentru a promova filmul, iar Carrie Fisher l-a purtat pe coperta revistei Rolling Stones.

Fisher mărturisea, la acea vreme, pentru Rolling Stones, că acest tip de filme îndeplinesc fanteziile bărbaţilor.

“Leia devine mai feminină, mai afectuoasă. Dar să nu uităm că aceste filme sunt fanteziile bărbaţilor. Deci au făcut-o mai feminină prin faptul că au dezbrăcat-o”, a spus Fisher.

Simbol al culturii pop

Deşi, în restul filmelor, Prinţesa Leia este mereu îmbrăcată, personajul este amintit deseori în faimosul costum din “Întoarcerea Jedi”. Nu este de mirare că statuia ei de la Madame Tussauds poartă faimoşii bikini.  

Mai mult, în serialul ”Friends”, Ross, interpretat de David Schwimmer, o convinge pe Rachel, rolul jucat de Jennifer Aniston, să se îmbrace în Prinţesa Leia.

Costumul de sclavă

Prinţesa Leia a purtat acest costum când a fost răpită de infractorul Jabba the Hutt şi a fost transformată în sclava lui. El a îmbrăcat-o si a legat-o cu lanţuri de tronul său. În această ipostază este găsită de Luke Skywalker şi Han Solo.

În ciuda notorietăţii costumului, acesta nu a fost cel mai popular obiect de la licitaţie. O navă spaţială în miniatură, în care a călătorit Leia, s-a vândut cel mai bine, cu 450.000 de dolari.

Carrie Fisher o va interpreta încă o dată pe Prinţesa Leia în următorul film din serie: “Războiul Stelelor: Forţa revine”. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă