22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuConfesiunea lui Michelle Obama la finalul mandatului de Prima Doamnă

Confesiunea lui Michelle Obama la finalul mandatului de Prima Doamnă

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a dezvăluit că a fost nevoită să facă față prejudecăților și atitudinilor rasiste în anul 2008, în timpul campaniei electorale în urma căreia soțul ei, Barack Obama, a devenit primul președinte de culoare al Națiunilor Unite, scrie theguardian.com.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Michelle Obama, Barack Obama și fiicele lor.

„Ca posibilă primă soție de culoare a unui președinte al SUA, am fost ținta unor speculații născute din temerile și preconcepțiile altora. În acea perioadă am avut multe nopți nedormite, în care îmi făceam griji pentru ce gândesc oamenii despre mine, despre probabilitatea ca eu să îi stric șansele soțului meu de a câștiga alegerile sau despre ce ar simți fiicele mele dacă ar afla ce spun oamenii despre mama lor”, a spus Michelle Obama.

Soția președintelui american a vorbit despre temerile ei în privința prejudecăților rasiale în fața unui public format, în cea mai mare parte, din absolvenți de culoare ai Tuskegee University din Alabama.

Citește și: Obama felicită poporul israelian pentru formarea noului Guvern

În anul 2008, într-o caricatură apărută pe copertă, jurnaliștii de la „The New Yorker” au reprezentat-o pe Michelle Obama în rolul unui terorist.

„Deși era satiră, ca să fiu sinceră, m-a descurajat puțin. M-a făcut să mă întreb despre felul în care mă văd oamenii”, a spus Prima Doamnă a Americii.

Totuși, Michelle Obama a SUA a povestit că a ignorat toate acele comentarii și atitudini rasiste și s-a concentrat pe muncă.

De aemenea, soția președintelui american a spus că a făcut tot posibilul ca familiile și copiii să rezoneze cu activitățile ei. Prin urmare, a plantat legume, a făcut hula-hoop alături de copii la Casa Albă și a dansat în emisiuni de televiziune.

Citește și: Obama vrea un sistem antirachetă în Golful Persic

„În final, mi-am dat seama că această călătorie a fost incredibil de eliberatoare”, a spus soția președintelui american.

Cu toate acestea, Prima Doamnă i-a avertizat pe absolvenții de culoare că drumul lor în viață nu va fi ușor.

„Deși am făcut progrese mari, aceste probleme vechi (rasiale – n.r.) nu au dispărut complet”, a spus Prima Doamnă.

Michelle și Barack Obama au două fiice, Malia Ann, de 17 ani, și Natasha, în vârstă de 14 ani.  

Cele mai citite

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă