13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuNoi dezvăluiri în cazul morții lui Prince. Cântărețul a apelat la un...

Noi dezvăluiri în cazul morții lui Prince. Cântărețul a apelat la un specialist în tratarea dependenţelor

Un renumit specialist în tratarea dependenţei de alcool, droguri sau medicamente, Howard Kornfeld, a declarat că reprezentanții lui Prince l-au contactat cu o zi înainte ca artistul să moară, întrucât se afla „într-o situație medicală gravă”, informează AFP, citat de Agerpres.

Fiindu-i imposibil să ajungă la Minneapolis pe 21 aprilie, Howard Kornfeld l-a trimis pe fiul său, Andrew, dând asigurări ca va veni şi el pe 22. „Urma să-l examineze şi să stabilească un tratament”, a declarat William Mauzy, explicând că nici Howard Kornfeld, nici fiul său nu au discutat direct cu cântăreţul. 

Andrew Kornfeld a luat un zbor în timpul nopţii şi a ajuns joi (21 aprilie) dimineaţa la reşedinţa artistului din Paisley Park. Pentru că Prince a fost de negăsit, asistenţii săi au pornit în căutarea sa alături de Andrew Kornfeld şi l-au descoperit în cele din urmă lipsit de viaţă într-un lift. 

Citește și: Averea lui Prince, revendicată de șapte persoane

Mauzy a mai declarat că Howard Kornfeld îi aranjase lui Prince o întâlnire la biroul unui medic Minneapolis joi dimineaţa, înainte de sosirea fiului său, Andrew, însă artistul nu s-a prezentat. 

O autopsie a fost efectuată la câteva ore după moartea cântăreţului, însă rezultatele acesteia nu au fost încă făcute publice. 

Potrivit canalului de ştiri CNN, anchetatorii au descoperit în corpul lui Prince medicamente opiacee. Aceste calmante (care conţin opiu) sunt responsabile pentru un val de supradoze apărut în SUA de mai mulţi ani. În 2014, 14.000 de oameni au murit din cauza supradozei cu aceste medicamente, potrivit datelor oferite de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). 

Motivele pentru care Prince a început să ia analgezice nu au fost încă stabilite, însă fac subiectul multor zvonuri, cum ar fi cel că artistul suferea de o boală îndelungată, care l-ar fi împins să ia analgezice puternice.

Cântăreţul american Prince, decedat la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Citește și: Noi detalii despre moartea lui Prince: Ce medicamente avea artistul asupra sa

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă