18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuNoi ipoteze despre decesul cântărețului Prince. El ar fi consumat medicamente contrafăcute

Noi ipoteze despre decesul cântărețului Prince. El ar fi consumat medicamente contrafăcute

Decesul cântărețului Prince, care a fost găsit mort, într-un lift din casa sa din Minneapolis, în 21 aprilie, ar fi fost provocat de un medicament contrafăcute informează Digi24.

 

Pastilele, care conţineau o doză extrem de puternică din analgezicul care l-a ucis pe artist, au fost găsite în recipiente de aspirină şi vitamine. Aceste pastile au o doză de substanţă de 50 de ori mai puternică, decât heroina şi de 8 ori mai puternică decât morfina.

Citește și: Calmantul care l-a ucis pe Prince a făcut numeroase victime

La începutul lunii iunie, institutul medico-legal care a efectuat autopsia preciza că artistul a murit în urma unei supradoze de Fentanyl, un puternic medicament analgezic opiaceu. Cel mai puternic narcotic cunoscut, Fentanilul este un opioid de sinteză obţinut în anii ’50, în Belgia şi are o potenţă de 50 de ori mai ridicată decât heroina şi de până la 100 de ori mai mare decât morfina, conform Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Această agenţie guvernamentală a subliniat că fentanilul obţinut în laboratoare ilegale şi decesele în urma supradozelor cu această substanţă reprezintă o problemă din ce în ce mai gravă. 

Numărul deceselor din cauza supradozelor cu opioide sintetice a crescut cu peste 80% în 2014 prin comparaţie cu anul anterior, iar o mare parte din aceste decese sunt legate de prezenţa mai abundentă pe piaţa neagră a fentanilului produs în laboratoare ilegale. Conform datelor oficiale, numai în statul Ohio au avut loc 514 situaţii de supradoză cu fentanil în 2014, faţă de doar 92 cu un an înainte. 

Cântăreţul american Prince, decedat la 57 de ani în apropiere de Minneapolis. Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”. „Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

 

 

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă