7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuNoul album al interpretei Adele doboară record după record

Noul album al interpretei Adele doboară record după record

Noul album al intepretei britanice Adele, “25”, doboară continuu recorduri, între care se numără cel mai puternic start înregistrat vreodată în SUA și Canada și cel mai vândut album în acest an în America de Nord, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Citește și: Adele, record pentru melodia Hello. De câte ori a fost descărcată balada

După ce s-a vândut în 2,8 milioane de copii în cinci zile de la lansare în SUA, noul album al interpretei britanice, care include balada “Hello”, a fost cumpărat și în 261.000 de exemplare în Canada, înregistrând astfel două recorduri, potrivit unei declarații făcute miercuri de compania Nielsen Music. Recordul a fost până în prezent deținut de albumul formației N SYNC, “No strings attached”, lansat în anul 2000, care se vânduse în 2,41 de milioane de copii în prima săptămână.

Primul album al divei după cel din 2011, “25” promitea să fie un succes, însă primele cifre au depășit și cele mai optimiste estimări, în contextul în care vânzările de albume au scăzut din anii 2000 odată cu ascensiunea muzicii online.

Citește și: ​Adele, scrisoare pentru fanii ei. Ce dezvăluire a făcut artista

De altfel, cântăreața britanică a fost atât de încrezătoare în succesul său încât a preferat să nu difuzeze pe streaming noul album, chiar dacă recursul la acest sector în plină expansiune a devenit o necesitate pentru majoritatea artiștilor.

Adele, cu numele real Adele Laurie Blue Adkins, în vârstă de 27 de ani, a lansat albumele “19”, în anul 2008, şi “21”, în anul 2011.

În anul 2012, Adele a câştigat premiul Grammy la şase categorii: single-ul anului (“Rolling in the deep”), albumul anului (“21”), melodia anului (“Rolling in the deep”), cea mai bună interpretare pop solo (“Someone like you”), cel mai bun album pop (“21”) și cel mai bun videoclip (“Rolling in the deep”).

 

Cele mai citite

Imagini cu Selena Gomez fără machiaj. Cum arată cântăreața în mod natural

Selena Gomez (31 ani) a postat pe contul său de Instagram o serie de imagini fără machiaj, cu ea "reală". Cântăreața pop, actrița și fondatoarea...

Imagini cu Selena Gomez fără machiaj. Cum arată cântăreața în mod natural

Selena Gomez (31 ani) a postat pe contul său de Instagram o serie de imagini fără machiaj, cu ea "reală". Cântăreața pop, actrița și fondatoarea...

Sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor, spune Ciucă

În Palatul Parlamentului a fost amenajată o capelă ortodoxă. Aceasta a fost inaugurată luni, 25 martie, iar Nicolae Ciucă susține că Patriarhia Română şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă