15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuO statuie a cântăreţei Amy Winehouse a fost dezvelită la Londra

O statuie a cântăreţei Amy Winehouse a fost dezvelită la Londra

O statuie în mărime naturală a cântăreţei britanice Amy Winehouse, care a murit în 2011, a fost dezvelită la Londra, duminică, în ziua în care artista ar fi împlinit 31 de ani, informează Mediafax.

Sculptura din bronz, înfăţişând-o pe artistă cu cocul său supradimensionat şi o floare roşie în păr, a fost dezvelită în Stables Market, pe locul unde în trecut se aflau grajdurile regale din Londra, chiar în centrul pieţei din Camden, un cartier frecventat de artişti.

"Este foarte emoţionant să o văd pe Amy imortalizată astfel, dar Scott Eaton (artistul care a realizat statuia, n.r.) a făcut o treabă minunată în redarea lui Amy. E ca şi cum am opri-o într-un moment frumos din timp. Familia Winehouse îi este recunoascătoare lui Scott şi sperăm că fanilor lui Amy le va plăcea statuia", a spus Mitch Winehouse, tatăl artistei.

"Vrem să le amintim tuturor de talentul ei şi că moştenirea lăsată de ea, prin muzica ei şi prin intermediul Fundaţiei Amy Winehouse, va continua să existe. Camden a însemnat mult pentru Amy şi viceversa, iar faptul că acum (statuia n.r.) va sta în centrul acestei zone aglomerate se potriveşte foarte bine", a mai spus Mitch Winehouse.

Amy Winehouse, al cărei aspect fizic – marcat de silueta extrem de fină, ochii puternic machiaţi cu negru şi un coc supradimensionat – devenise o imagine foarte populară în tabloide, lupta de mulţi ani contra dependenţei de droguri şi alcool.

După moartea ei, familia cântăreţei a înfiinţat o fundaţie care îi poartă numele, al cărei scop constă în ajutorarea adolescenţilor şi tinerilor care sunt dependenţi de droguri şi alcool.

O expoziţie dedicată cântăreţei britanice a fost vernisată în iulie la Londra. Fratele ei mai mare, Alex, a creat o colecţie de fotografii, articole vestimentare şi diverse obiecte personale ale artistei, pentru ca fanii acesteia să poată să îşi aducă aminte de cântăreaţă aşa cum era ea înainte de fi devastată şi, în final, ucisă, de dependenţă.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".

Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internaţională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă