17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuObiecte personale ale lui Marilyn Monroe, în turneu mondial

Obiecte personale ale lui Marilyn Monroe, în turneu mondial

Mai multe obiecte care i-au aparţinut lui Marilyn Monroe, printre care o poşetă, o scrisoare adresată profesorului Lee Strasberg, un carnet de cecuri şi un ceas de platină cu diamante, vor pleca în turneu mondial săptămâna viitoare, înainte de o licitaţie "istorică" în luna noiembrie, relatează AFP. 

"Este vorba de una dintre cele mai importante licitaţii organizate cu privire la Marilyn Monroe. Această colecţie variată ne oferă o privire mai intimă asupra acestei legende a ecranului", fiind totodată cea mai mare colecţie de obiecte aparţinând vedetei care nu a mai fost scoasă vreodată la licitaţie, a indicat casa de licitaţii Julien's Auction. 
Obiectele vor fi expuse începând de miercurea viitoare, la Londra, timp de o lună (la Design Centre Chelsea Harbour), înainte de a putea fi admirate tot o lună în Irlanda (la Newbridge Silverware Museum of Style Icons) şi de a călători cu pachebotul Queen Mary 2, între alte etape ale turneului. 
Colecţia va fi scoasă la licitaţie la Los Angeles, în perioada 19-20 noiembrie, alături de o altă serie de obiecte şi de toalete purtate de vedetă pe ecrane. Printre acestea se numără faimoasa rochie neagră cu paiete purtată de Marilyn 'Some Like It Hot", un body verde cu maro îmbrăcat în "Bus Stop" sau o pereche de cercei cu strasuri purtaţi în "How to Marry a Millionaire". 
Colecţia provine din moştenirea familiei lui Lee Strasberg, un celebru profesor de artă dramatică care şi-a încredinţat "metoda" mai multor vedete, printre care şi Marilyn. 
Decedată în urma unei supradoze de barbiturice la 5 august 1962, actriţa ar fi împlinit în acest an 90 de ani.

 

Foto: casa de licitaţii Julien's Auction

Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă