18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrințul consort Philip, garden party la a 93-a aniversare

Prințul consort Philip, garden party la a 93-a aniversare

Prinţul Philip va participa alături de regina Elizabeth a II-a la un garden party organizat la palatul Buckingham, marţi, cu ocazia celei de a nouăzecișitreia aniversări. El respectă astfel o listă de angajamente oficiale încă destul de aglomerată, în ciuda unor probleme de sănătate, informează AFP, citată de Mediafax.

Ducele de Edinburgh, care a însoţit-o pe regina Elizabeth a II-a în Franţa, pentru a participa la cea de-a 70-a aniversare a Debarcării din Normandia, a asistat luni seară şi la o recepţie la palatul Buckingham, organizată pentru a sărbători inovaţia tehnologică, înainte de lua parte marţi la un garden party, în prezenţa a circa 8.000 de invitaţi.

Sunt prevăzute, apoi, în această săptămână, un dineu oficial la castelul Windsor, miercuri, o călătorie de o zi în Germania, joi, şi o vizită la un centru educativ din comitatul Sussex, vineri, urmată de o conferinţă la palatul Buckingham.

Punctul central al evenimentelor din această săptămână este "Trooping the colour", o paradă spectaculoasă care va avea loc sâmbătă, ce marchează în mod oficial aniversarea reginei.

În urmă cu două săptămâni, prinţul Philip a suportat o intervenţie chirurgicală minoră la mâna dreaptă.

Deşi soţul reginei britanice nu a părut ulterior deloc afectat de acea operaţie, glumind aşa cum face de obicei cu interlocutorii săi, aceasta nu a fost prima lui problemă de sănătate.

Înzestrat multă vreme cu o energie ce părea inepuizabilă, prinţul Philip a fost spitalizat de patru ori începând cu sfârşitul anului 2011, în special pentru o arteră coronară obturată şi pentru o infecţie urinară. În iunie 2013, prinţul britanic a suportat o operaţie "exploratorie", realizată sub anestezie generală, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul său aspru şi pentru predispoziţia pentru gafe, prinţul Philip o sprijină însă fără rezerve pe regina Elizabeth a II-a de când aceasta a urcat pe tron, în 1952, iar constanţa pe care a dovedit-o în acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supuşilor britanici.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă