8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrinţul Harry, mărturisire înduioşătoare despre moartea mamei lui

Prinţul Harry, mărturisire înduioşătoare despre moartea mamei lui

Prinţul Harry a vorbit, joi, despre moartea mamei lui, prinţesa Diana, care a lăsat un gol imens în viaţa lui. El a făcut mărturisirea în timpul unui discurs pe care l-a susţinut la deschiderea unui centru în Lesotho, pentru copiii orfani şi bolnavi de HIV din Africa, scrie publicația tabloidă Daily Mail.

„Cu 11 ani în urmă, am vizitat pentru prima dată Lesotho. Am fost şocat de copiii pe care i-am întâlnit, ale căror vieţi au fost distruse de pierderea unui părinte sau, în unele cazuri, a ambilor părinţi. Nu mi-a venit să cred că atât de mulţi copii au rămas fără copilărie din cauza sărăciei extreme şi a virsului HIV. Deşi zâmbeau, era evident că aveau nevoie de atenţie, îngrijire şi, mai ales, dragoste. La vârsta de opt sau nouă ani, pentru că au fost forţaţi să preia responsabilitatea de a avea grijă de fraţii şi surorile lor, nu au mai avut timp să fie copii”, a spus prinţul Harry.

Citeşte şi: SCANDAL în Marea Britanie. Prinţul Harry ar urma să devină tată

Centrul Mamohato a fost construit de organizaţia caritabilă a prinţului, numită „Sentabele”, pe care a înfiinţat-o alături de prinţul Seeiso al ţării africane Lesotho. Numele, stabilit în memoria prinţesei Diana, înseamnă „nu mă uita”.

În centru, pentru care organizaţia caritabilă a investit două milioane de lire sterline, vor fi îngrijiţi 1.500 de copii, care vor învăţa cum să îşi gestioneze starea de sănătate şi cum să ducă vieţi productive.

La evenimentul de deschidere a centrului, prinţul Harry a reîntâlnit un orfan, Mutsu Potsane, pe care l-a cunoscut în prima sa vizită în Lesotho. Harry a întâmpinat copilul, acum în vârstă de 15 ani, cu o îmbrăţişare.

În urmă cu 11 ani, prinţul i-a cumpărat orfanului o pereche de cizme albastre, pe care Mutsu a refuzat să le descalţe, chiar şi înainte de culcare.

De asemenea, prinţul burlac a izbucnit în râs după ce regele Lesotho,  Letsie III, i-a spus că i-ar plăcea să îl prezinte, cândva, drept „Prinţul Harry şi… Dar va trebui să mai aşteptăm câţiva ani pentru asta”. 

Prinţul Harry el este al cincilea în linia de succesiune la tronul britanic, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul Williams şi cei doi copii ai săi, prinţul George şi prinţesa Charlotte Elizabeth Diana. 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă