15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuRapperul Jay-Z a fost dat în judecată

Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată

Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată de un inginer de sunet, care a cerut justiţiei să îi recunoască munca pe care a depus-o la casa de discuri Roc-A-Fella Records, deţinută de celebrul cântăreţ american, relatează Mediafax.

Chauncey Mahan a cerut să fie desemnat drept codeţinător al drepturilor de autor asupra a şase albume lansate de Jay-Z, inclusiv asupra materialelor discografice "Vol.3… Life and Times of S. Carter" din 1999 şi "The Dynasty: Roc La Familia" din 2003, afirmând că a jucat un rol cheie în procesul de creaţie a sound-ului acelor albume, informeazăcontactmusic.com.

Chauncey Mahan este acelaşi producător muzical ce a fost cercetat recent în cadrul unei anchete de poliţie, iniţiată în urma unei tentative de şantaj ce viza o serie de înregistrări demo cu Jay-Z, care erau considerate pierdute pentru totdeauna, după dispariţia lor în anul 2002.

Mahan i-a contactat pe partenerii starului de la compania Live Nation şi le-a spus că era dispus să le vândă acele înregistrări, pe care le ţinea într-un depozit din Northridge, în California, contra sumei de 100.000 de dolari. Aceştia s-au declarat dispuşi să îi plătească 75.000 de dolari şi au stabilit o întâlnire, în timpul căreia Mahan a fost reţinut şi chestionat de poliţie.

El nu a fost arestat, însă a fost chestionat în legătură cu modul în care a intrat în posesia acelor înregistrări master, care au fost confiscate şi vor rămâne în custodia poliţiei până la finalizarea procesului. După aceea, Jay-Z şi asociaţii lui au renunţat la acuzaţia de şantaj împotriva lui Mahan.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanţi producători în industria muzicii hip-hop.

Din 2008 este căsătorit cu Beyoncé, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă