8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSCANDAL după Eurovision. Cum explică Voltaj eşecul din finală

SCANDAL după Eurovision. Cum explică Voltaj eşecul din finală

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision, a spus că eşecul din finală a fost cauzat de slaba pregătire a echipei care a creat momentul artistic.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Voltaj la Eurovision 2015.

„Pentru mine, situarea pe locul 15 este un eşec (…) Poate că delegaţia României ar fi trebuit să facă mai mult (…) Sunt supărat că producţia noastră a arătat aşa, că ideile trupei nu au fost transpuse pe scenă, iar show-ul nu a ajutat această piesă frumoasă, cu mesaj emoţionant, să urce în clasament. (…) Consider că, în anii care vor urma, este absolut necesar ca membrii delegaţiei României şi, în special, cei care au putere de decizie să fie mai activi, să se pună la punct cu noile cerinţe ale competiţiei, să ştie care este trend-ul, să fie prezenţi la scenă permanent şi să asigure tot suportul necesar cântăreţilor”, a declarat solistul formaţiei, Călin Goia, pentru enational.ro.

Citeşte şi: FOTO. HARTA voturilor la Eurovision. Cui dăm şi de la cine primim cele mai multe puncte

Pe de altă parte, realizatoarea TVR, Iuliana Marciuc, membră a delegaţiei Eurovision la Viena, a spus că trupa Voltaj şi-a impus ideile pentru momentul artistic.

„Cei de la Voltaj sunt supărați pe producție, dar trebuie să specificăm clar un lucru. Regizorul artistic a fost pus la dispoziție de TVR și plătit de televiziunea publică, însă trupa și-a impus ideile ei, prin Dani Kringal, cel care este showdesigner la Voltaj și prietenul formației. Din contră, el nu s-a înțeles cu regizorul TVR, așa că acesta a plecat”, a declarat Marciuc, pentru wowbiz.ro.

În plus, realizatoarea TV a explicat că efectele speciale pe care şi le-ar fi dorit Voltaj pe scena Eurovision nu au ţinut de staff-ul postului public, ci de televiziunea din Austria.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. Istoria României la Eurovision, în imagini

„Ce și-au dorit ei, probabil efectele speciale, nu a ținut de șeful delegației noastre, ci de televiziunea din Austria, care a organizat evenimentul, el chiar nu putea să se impună, era inutil. E adevărat că trupei Voltaj nu li s-au respectat anumite cerințe, însă, repet, nu a ținut de delegație. Noi am încercat să facem tot posibilul la Viena să asigurăm condiții prielnice și problemele care au intervenit, le-am rezolvat cu diplomație”, a mai spus Marciuc.

În plus, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015, Liana Stanciu, a spus că rezultatul finalei a fost predictibil. „Ceea ce cântă Måns (câştigătorul finalei – n.r.) se aude la toate radiourile din Europa (…) Ne aşteptam cumva”, a declarat Stanciu pentru Mediafax.

Deşi au fost lăudaţi de români pe Facebook pentru piesa pe care au interpretat-o la Eurovision, membrii trupei Voltaj au fost criticaţi de interpretul Mihai Trăistariu.

„Piesa în limba română nu m-a încântat. Au tot spus de mesaj, dar mesajul pentru cine era? Că votau tot românii din diaspora, nu cei din ţară. Show-ul nu mi s-a părut show”, a declarat cântăreţul, pentru Mediafax.

Citeşte şi: Eurovision 2015. Cine este suedezul Måns Zelmerlöw, câştigătorul finalei din 2015

De asemenea, Trăistariu a criticat organizarea târzie a selecţiei naţionale pentru concursul muzical Eurovision.

„Nu este timp pentru promovarea melodiei. La anul vreau să mă înscriu şi eu la Eurovision, dar dacă se va face selecţia naţională atât de târziu o să mă înscriu în altă ţară”, a mai spus artistul. 

Cu toate acestea, după finala Eurovision, membrii Voltaj au spus că sunt bucuroşi că au făcut cunoscut mesajul campaniei lor în afara graniţelor.

„S-a încheiat o experienţă tare frumoasă pentru noi. Suntem bucuroşi c-am reprezentat România într-un concurs internaţional de aşa mare anvergură şi că mesajul campaniei noastre a ajuns să fie cunoscut în afara graniţelor”, au scris membrii trupei muzicale pe pagina de Facebook.

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle, în timp ce Måns Zelmerlöw din Suedia a câştigat competiţia.

Citeşte şi: Eurovision 2015: CRIZĂ în culise înainte de reprezentația României

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după succesul lui Måns Zelmerlöw, cu piesa “Heroes”, care a obţinut un total de 365 de puncte.

Trupa Voltaj, care a interpretat melodia “De la capăt/ All Over Again”, a obţinut un total de 35 de puncte, ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei. 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă