6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTatăl actorului Paul Walker dă în judecată Porshe pentru moartea fiului său

Tatăl actorului Paul Walker dă în judecată Porshe pentru moartea fiului său

Tatăl actorului Paul Walker a dat în judecată compania Porche pentru moartea fiului său, la două luni după ce fiica starului a intentat un proces similar, scrie contactmusic.com.

Tatăl actorului, numit, de asemenea, Paul Walker, executorul averii fiului său, susţine că maşinii Porsche Carrera GT, în care se afla starul în timpul accidentului fatal, îi lipseau câteva elemente de siguranţă, care i-ar fi putut salva viaţa.

Citește și: Fiica actorului Paul Walker a dat în judecată compania Porsche pentru moartea tatălui ei

În ciuda concluziei anchetei poliţiei, care a arătat că moartea actorului Paul Walker şi a şoferului Roger Rodas au fost cauzate de viteză, documentele procesului arată că lipseau un sistem de control al stabilității, întăriri pe uși, precum şi o siguranţă la ţeava de alimentare, care ar fi împiedicat explozia maşinii după coliziune.

În urmă cu două luni, fiica actorului, Meadow Rain Walker, în vârstă de 16 ani, a dat, de asemenea, în judecată compania Porche, căreia i-a adus acuzaţii similare.

Atunci, Porche a reacţionat şi a transmis că: “Suntem triști când cineva este rănit într-o mașină Porsche, însă credem că raportul autorităților a stabilit clar că, în acest caz, tragicul accident a fost provocat de o conducere imprudentă și o viteză excesivă”.

Citește și: Porsche REACŢIONEAZĂ la acuzaţiile formulate în justiție de fiica actorului Paul Walker

Când a avut loc accidentul, în 20 noiembrie 2013, Paul Walker se afla într-o pauză de filmare a peliculei „Furios şi Iute/ Fast and Furious 7”. Actorul se afla într-o maşină Porsche Carrera GT condusă de prietenul şi partenerul lui de afaceri, Roger Rodas, care a pierdut controlul volanului. Maşina s-a lovit de trei copaci şi a luat foc pe strada Santa Clarita, din California.

Acuzaţiile aduse de avocaţii fiicei starului Paul Walker au fost formulate şi de soţia lui Rodas, într-un proces intentat la un tribunal din Los Angeles. Potrivit femeii, Rodas, antrenat ca pilot de curse, conducea, la momentul accidentului, cu doar 89 de kilometri la oră.

Însă, în urma unei investigaţii la care au participat şi ingineri ai Porsche, care au evaluat daunele aduse maşinii, anchetatorii au concluzionat că accidentul a fost cauzat de viteza prea mare, de aproximativ 150 de kilometri la oră, şi nu de probleme tehnice.

Paul Walker şi Roger Rodas erau co-proprietari ai unei echipe de curse auto, numită „Always Evolving”.

După moartea lui Paul Walker, fratele său, Cody, a filmat câteva scene în filmul pentru care filma actorul, „Furios şi Iute/ Fast and Furious 7”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă