14.8 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO. Se vinde apartamentul din New York unde a locuit Greta Garbo

VIDEO. Se vinde apartamentul din New York unde a locuit Greta Garbo

Apartamentul din New York unde a locuit legendara actriță suedeză Greta Garbo, din anul 1954 până la moartea sa în 1990, a fost scos la vânzare, relatează vineri EFE citată de Agerpres.

Suma cerută pentru această locuință este de 5,95 milioane de dolari.

Proprietatea, situată la nr 52 din Manhattan și cu vedere la East River, are trei dormitoare, trei băi, spălătorie, birou, bucătărie și lift și ocupă întregul etaj cinci al clădirii, unde vedeta s-a refugiat pentru a scăpa de admiratori și ziariști.

Vastul apartament, pentru a cărui întreținere se achită 9.090 de dolari pe lună, aparține nepoatei și unice moștenitoare a actriței, Gray Reisfield, care a locuit aici cu familia timp de mulți înainte de a se muta în California.

În apartament s-a mutat apoi un alt nepot, Derek Reisfield, care a stat aici până la mijlocul anilor 90, însă familia a decis până la urmă să vândă acest refugiu al lui Garbo de unde actrița urmărea de sus ambarcațiunile plutind pe apă.

Mai multe piese de artă care i-au aparținut lui Garbo, care s-a retras de la Hollywood când avea doar 36 de ani, și mai multe antichități franceze au rămas în apartament, dar nu sunt incluse în vânzare, potrivit ziarului The New York Times.

Potrivit surselor, camera în care a stat actrița a rămas aproape intactă, cu aceleași decorațiuni în culoarea somonului alese ea, precum și un dulap pe care l-a adus din Stockholm.

Greta Garbo, care a jucat în aproape 30 de pelicule începând cu epoca filmului mut, a murit la New York la 84 de ani în urma unor probleme renale și a unei pneumonii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Naționala de fotbal feminin a României are un nou selecționer. Cine i-a luat locul lui Cristian Dulca

Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea de comun acord a colaborarării cu Cristian Dulca, selecționerul naționalei de fotbal feminin a României în ultimii...

Protest împotriva realegerii lui Vladimir Putin

Mii de persoane s-au prezentat duminică la secțiile de votare din Rusia pentru a participa la un protest politic pașnic, dar simbolic, împotriva realegerii...

BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită. Alianța era necesară pentru ca USR, PMP și Forța Dreptei să candideze împreună

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP), în urma unei reclamații pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă