18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuSe vinde la licitație o statuie nud, în mărime naturală, a lui...

Se vinde la licitație o statuie nud, în mărime naturală, a lui Donald Trump

O statuie nud, în mărime naturală, a candidatului republican la Președinția SUA, Donald Trump, va fi scoasă la licitație, relatează joi Reuters citată de Agerpres.

Banii obținuți din vânzare vor ajunge la un grup de susținere a imigranților.

Potrivit casei de licitații Julien’s Auctions, statuia, intitulată “The Emperor Has No Balls”, este estimată să fie vândută pentru o sumă care ar varia între 10.000 și 20.000 de dolari, în cadrul unui eveniment de artă contemporană organizat pe 22 octombrie la Los Angeles.

Statuia face parte dintr-o serie de lucrări apărute inopinat în mai multe spații publice din New York și din alte patru orașe din SUA în luna august și îl înfățișează pe Trump masiv, cu burtă, degetele mici, și o parte din organele genitale lipsă.

Statuia din Los Angeles scoasă la licitație este singura rămasă după ce autoritățile locale le-au confiscat sau le-au distrus pe celelalte, a indicat Julien’s.

Statuile au fost create de un colectiv de artiști anonim numit INDECLINE, iar o parte din suma obținută în urma licitației va merge la Forumul Național pentru Imigrări, o organizație care militează pentru drepturile imigranților.

La aceeași licitație de artă contemporană va fi scoasă la vânzare și o lucrare a artistului Knowledge Bennett, “Hillary Clinton Cojones”, în care candidata democrată la Casa Albă este înfățișată purtând un frac. Lucrarea este estimată să fie achiziționată pentru o sumă care poate ajunge la 15.000 de dolari.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă