5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSicriul cu trupul lui Dinu Patriciu, depus vineri seară la capela Cimitirului...

Sicriul cu trupul lui Dinu Patriciu, depus vineri seară la capela Cimitirului Bellu

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu, adus în România de la Londra, a fost depus, vineri seară, la capela Cimitirului Bellu din Bucureşti, unde au venit rude, prieteni şi alţi apropiaţi ai omului de afaceri, relatează Mediafax.

Avionul privat care a adus sicriul din Anglia a aterizat pe Aeroportul Băneasa în jurul orei 17.40, de unde a fost dus la Cimitirul Bellu cu o maşină mortuară având ca antemergător un autoturism de teren.

O oră mai târziu, sicriul a fost depus în capela cimitirului. Jurnaliştilor nu li s-a permis accesul în incinta cimitirului, la poarta acestuia fiind doi bodyguarzi ai unei firme private, care nu au lăsat să intre pe nimeni din afara cercului de apropiaţi ai lui Patriciu.

Cei veniţi la capelă au adus flori şi coroane, una dintre acestea cu mesajul "Senatorii PNL nu te vor uita".

Dinu Patriciu va fi înmormântat, sâmbătă, la ora 11.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, a anunţat anterior familia omului de afaceri, care a făcut totodată un apel la decenţă şi discreţie.

"Pentru a onora amintirea lui Dinu Patriciu, cu decenţă şi discreţie, familia solicită înţelegerea tuturor celor care doresc să participe la slujba memorială", s-a mai spus într-un comunicat al familiei.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.

"Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile", potrivit unui comunicat remis Mediafax la momentul respectiv de familia Patriciu.

Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei.

"Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului, ca ultimul său drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenţă şi agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viaţă şi suferinţă", se mai spunea în comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă