10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSite-ul ”Ashley Madison”, chemat în justiție, în Canada. Care este motivul

Site-ul ”Ashley Madison”, chemat în justiție, în Canada. Care este motivul

Site-ul ”Ashley Madison” a fost chemat în justiție în Canada în nume colectiv. Reclamanții cer site-ului de întâlniri al cărui slogan era ”Life is short. Have an affair” (‘Viața e scurtă. Luați-vă amant(ă)’), 750 de milioane de dolari canadieni, informează Agerpres.

Grupul de hackeri care a publicat datele a milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale ”Ashley Madison” a comparat acest mediu virtual de întâlniri cu traficul de droguri care abuzează de dependența consumatorilor și a lăsat să se înțeleagă că există pericolul unor noi atacuri informatice, informează AFP.

Într-un schimb de e-mail-uri publicate vineri de ‘Motherboard’, proprietate a site-ului informatic ”Vice Media”, grupul autointitulat ”The impact team” a explicat că a fost ușor să pirateze ”Ashley Madison”, deoarece “nimeni nu monitorizează” și acesta nu are “nici un sistem de securitate”.

“Am monitorizat mesajele în creștere de pe Ashley Madison, precum și traficul de ființe umane”, de care el este responsabil, au explicat pirații informatici.

”Avid Life Media” (compania canadiană care deține site-ul de întâlniri extraconjugale) este “ca un traficant de droguri care abuzează de dependență”, susține echipa de hackeri.

”The impact team”, care a publicat în două etape, marți și joi, aproximativ 30 de gigabytes de fișiere care conțin milioane de nume, conturi de utilizatori, e-mailuri și adrese, precum și istoricul de navigare al clienților, a declarat vineri că deține zece ori mai multe date sau “300 GB de e-mail-uri ale celor implicați și documente de pe rețeaua internă”.

Echipa a precizat că deține în special “zeci de mii de poze ale utilizatorilor Ashley Madison (și) o parte din mesajele lor”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă