15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTavi Iepan si Locatarii, gata pentru primul album

Tavi Iepan si Locatarii, gata pentru primul album

A trecut de curand prin tara, pentru a petrece sarbatorile de iarna intr-un mod tipic romanesc, muzicianul timisorean Tavi Iepan, plecat inca dinainte de 1989 in Germania, loc in care si-a facut o noua familie.

Pana atunci fratele mai mare al apreciatului regizor documentarist Florin Iepan (cel care, recent, a obtinut un mare succes in toata lumea cu filmele despre “Decre-tei” si “Tarzan”) cantase in mai multe formatii de referinta ale anilor '80: Autostop, Progresiv TM, Metamorf. Totodata, Tavi Iepan a fost, alaturi de Adi Barar, fondator al trupei Cargo, atat de populara in prezent, si multe cantece devenite ulterior hituri (“Brigadierii”, “Povestiri din gara”, “Buletin de stiri”) i se datoreaza de fapt. In Germania artistul nu s-a lasat de muzica, activand in diferite proiecte (CD-uri cu trupa Flying Wood si altele, in calitate de compozitor si instrumentist).
Aflat in Romania, el ne-a relatat amanunte despre trupa Locatarii, aventura in care este implicat cel mai profund acum, tocmai in zilele de comemorare a Revolutiei din '89, zile in care videoclipul piesei “Cimitirul Eroilor”, realizat de televiziunea din Timisoara cu sprijinul lui Doru Ionescu, a putut fi vizionat destul de des pe TVR 1.
Ciudat este ca trupa Locatarii, ai carei membri se afla unii in Germania, altii in Romania (Arad si Timisoara), exista si isi face treaba foarte bine, materialul pentru primul album, aproape gata, fiind inregistrat la Paris! Aceasta desi membrii trupei nu au aparut niciodata impreuna pe o scena! Cine sunt acesti “Locatari”? Toti sunt muzicieni de mare calitate si cu multa experienta, care au trecut fiecare, de-a lungul vremii, pe la trupe foarte importante.
In afara de Tavi Iepan (compozitii, chitara si voce), aici ii gasim pe: Horea Crisovan (chitara solo, muzician de mare forta, creatorul in anii '90 al trupei Neurotica, a cantat si in Stepan Project, actualmente activand in Blazzaj si Bio), Vasile Dolga (tobosar cu multa experienta, a cantat in Amicii, Pro Musica, Bega Blues Band si multe trupe de jazz), Mario Florescu (voce, dar la baza percutionist cu conservator, si el a trecut prin Pro Musica), Victor Miclaus (chitara bas, a cantat de-a lungul timpului cu cei mai buni muzicieni timisoreni si nu numai) si, mai nou, Claudiu Buna, la percutie. Trupa a editat acum un an single-ul cu “Cimitirul Eroilor” (text si muzica: Tavi Iepan), care acum s-a transformat in videoclipul difuzat de TVR.
Omul de care depinde dimensiunea sonora a pieselor Locatarii este un artist timisorean, fost component al formatiilor Metamorf si Cargo: producatorul Adrian Popescu. Actualmente traieste la Paris si lucreaza ca inginer de sunet pentru o companie cu traditie in domeniul entertainmentului. Este practic, prin importanta lui, al saselea membru al formatiei.
Iata cum explica muzicienii denumirea pe care au dat-o proiectului: “Muzica este casa noastra comuna. Fiecare dintre noi avem cate un apartament, asta vizavi de genurile abordate. Dar toti suntem locatari ai aceleiasi case…”. O alta interpretare ar fi cea ca toti suntem “locatari” ai blocurilor in care am fost inghesuiti de Ceausescu. Trupa are un website bine facut, www.locatarii.com, unde cei interesati pot gasi si alte amanunte. De aici se pot downloada doua piese, “Cimitirul Eroilor” si “La teatru”, si se poate citi un savuros text parodic, “Misterul Locatarilor”, care e practic jurnalul filmarilor la primul videoclip al trupei.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă