4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTom Hanks va juca în al treilea film din franciza "Codul lui...

Tom Hanks va juca în al treilea film din franciza “Codul lui Da Vinci”

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în cel de-al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci", informează Mediafax.

Astfel, starul american va fi protagonistul filmului "Inferno", ce va avea la bază cel de-al patrulea volum scris de romancierul Dan Brown în cadrul acestei serii foarte populare de romane, relatează Deadline.com.

Tom Hanks a jucat acest rol în precedentele două filme din serie – "Codul lui Da Vinci" (2006) şi "Îngeri şi demoni" (2009).

Cineastul Ron Howard va regiza noul proiect cinematografic. Filmările de la "Inferno" vor debuta în aprilie 2015 în Italia.

"Inferno", publicat în mai 2013, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, "The Lost Symbol", însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a intrat "pe linie moartă, afirmă site-ul Deadline.com.

"Inferno" prezintă încercarea profesorului Langdon de a-şi recupera memoria, după ce se trezeşte într-un spital din Italia şi este diagnosticat cu amnezie. În acelaşi timp, el încearcă să oprească un bărbat care doreşte să elibereze în lume un virus letal a cărui structură este paradoxal asociată cu renumitul poem epic "Divina Comedie" scris în secolul al XIV-lea de Dante Alighieri.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului "Codul lui Da Vinci" şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului "Îngeri şi Demoni" – ambele scrise de Dan Brown – au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă