12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTopul gafelor făcute de prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson

Topul gafelor făcute de prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson

Prezentatorul emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson, a fost suspendat de postul de televiziune BBC, în urma unui conflict violent cu un producător. Până la momentul suspendării, prezentatorul a făcut mai multe gafe prin care a jignit mai mulți oameni din jurul lumii. Publicația The Telegraph a făcut un top al acestor gafe.

Citește și: Cum au reacționat fanii „Top Gear” la suspendarea prezentatorului Jeremy Clarkson

Octombrie 2014. Jeremy Clarkson în Argentina

Clarkson sau Jezza, cum este numit de colegi, a făcut, în anul 2014, o călătorie în Argentina pentru emisiunea Top Gear. Echipa a fost atacată de protestatari argentinieni, din cauza plăcii de înmatriculare a mașinii cu care circulau, care conținea grupul de litere „FKL”, care ar fi putut însemna „Falklands”. Aceasta ar fi putut fi o trimitere la invazia Marii Britanii în insulele Falkland, care a generat un război în anul 1982, încheiat cu victoria Regatului Unit.

În plus, în timpul călătoriei, Jeremy Clarkson a scris pe rețeaua de socializare Twitter că a avut una dintre cele mai bune călătorii la volanul unei mașini, cu muzică „Blind Faith”, apus de soare și bere în pahar. Prezentatorul emisiunii Top Gear a fost criticat de internauți pentru aluzia la consumul de alcool la volan.

Iulie 2014. Jeremy Clarkson, gafă rasistă împotriva unui asiatic

Prezentatorul Top Gear a filmat un episod al emisiunii în Burma, unde a construit, împreună cu echipa, un pod peste râul Kwai. În timp ce priveau un bărbat asiatic care mergea pe pod, Clarkson a făcut un comentariu rasist la adresa acestuia. Prezentatorul emisiunii a folosit cuvântul „slope”, care se traduce prin „înclinat”, la adresa bărbatului.

Citește și: FOTO + VIDEO. Cum au anunțat actorii Ben Stiller și Owen Wilson filmul „Zoolander 2”

Mai 2014. Jeremy Clarkson, gafă rasistă împotriva oamenilor de culoare

Cea mai mare controversă generată de prezentatorul Top Gear a fost cauzată de videoclipul în care Clarkson s-a filmat în timp ce cânta versiunea rasistă a melodiei „Eeny, meeny, miney, mo”. După incident, BBC i-a dat un „avertisment final” prezentatorului Top Gear, dar Clarkson nu a fost suspendat. Ulterior, starul a filmat un videoclip în care și-a cerut scuze fanilor.

Ianuarie 2011. Jeremy Clarkson, comentariu deranjant la adresa greviștilor

În timpul unei emisiuni, Jezza a spus că ar împușca fiecare grevist din sectorul public, în fața familiei lui. „I-aș lua afară și i-aș executa în fața familiilor lor. Adică, cum de îndrăznesc să intre în grevă când au pensii enorme garantate, iar noi restul trebuie să muncim ca să ne câștigăm existența? ”, a comentat starul. În urma acestui comentariu, BBC a primit în jur de 31.000 de plângeri, deși Clarkson a spus că nu a vorbit serios.

Citește și: Farsă cu arme de foc la locuința rapperului Lil Wayne

2009. Jeremy Clarkson, gafă împotriva prim-ministrului Regatului Unit

Prezentatorul Top Gear a făcut un comentariu nepotrivit la adresa prim-ministrului Regatului Unit, Gordon Brown, care și-a pierdut vederea la ochiul stâng, în timpul unui meci de rugby. Gafa a atras criticile politicienilor, dar și ale activiștilor pentru orbi.

Jeremy Clarkson, gafă în România

Clarkson şi co-prezentatorii emisiunii Top Gear, Richard Hammond şi James May, au realizat și o emisiune în România. Când au vizitat zona rurală, realizatorul TV şi-a pus pe cap o pălărie și a spus că a intrat în ţara lui Borat.

„Port această pălărie, deci ţiganii vor zice că sunt unul dintre ei. Ştiu că ei pot fi violenţi dacă nu le place înfăţişarea ta“, a explicat Clarkson în timpul unei emisiuni Top Gear.

În plus, în timp ce filma secvențe pentru emisiune în România, prezentatorul s-a spălat pe faţă și a spus că a folosit apă revigorantă, cu iz comunist.

Reprezentanții Guvernului român i-au rugat pe producătorii emisiunii transmise de postul britanic BBC să şteargă remarcile negative aduse la adresa ţării.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă