16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTragedia din Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama...

Tragedia din Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama lui

Solistul trupei rock „Goodbye to Gravity”, Andrei Găluţ, a avut perioade scurte în care și-a recăpătat cunoștința, în care a vorbit cu mama lui. El este internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda, unde este în continuare intubat.

„Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi (24 noiembrie-n.r.) a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea – aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină”, a declarat pentru Jurnal arădean cumnata lui Andrei Găluţ, Nicoleta Belean.

Citește și: Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, s-a trezit din comă

Până acum, Andrei Găluţ a suferit trei intervenţii chirurgicale complicate la mâna dreaptă şi vor urma şi altele.

„El a fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat”, a mai spus Nicoleta Belean.

De asemenea, cumnata solistului a mai spus că este posibil ca a sfârşitul acestei săptămâni, în funcţie de evoluţie, medicii să îl scoată de pe aparate.

Totodată, femeia a spus că familia lui Andrei Găluţ le-a transmis „toată recunoştinţa” pentru toţi cei care le-au fost alături cu rugăciuni şi gânduri bune.

Andrei Găluţ a fost transferat, în 7 noiembrie, în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda. El ar putea să nu mai cânte niciodată, din cauză că dincolo de arsurile pe care le-a suferit, în incendiul din clubul Colectiv, pe 45% din corp, artistulului i-au fost afectate corzile vocale şi întreg aparatul respirator.

Iubita lui Găluţ, Mădălina Strugaru, rănită în incendiu, a murit în 12 noiembrie la spitalul Floreasca din Capitală.

În ziua incendiului, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru s-au numărat între cei 26 de oameni care au murit.

Toboşarul Bogdan Enache a murit, duminică dimineaţă, după ce a fost transportat cu un avion SMURD la un spital din Elveţia. Aeronava s-a întors în România, pentru că starea toboşarului devenise critică. El şi-a pierdut viaţa în camera de gardă a Spitalului de Arşi din Bucureşti, după ce a făcut stop cardiac.

Basistul Alexandru Pascu, fiul vicepreşedintei Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE), Ana Pascu, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franța de la Spitalul Floreasca din Capitală. Tânărul a murit pe aeroportul din Paris.

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv a ajuns, duminică dimineaţa, la 60 de morți.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în 30 octombrie, în timpul concertului trupei „Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”.

 

 

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă