7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuUn rocker celebru s-a oferit să găzduiască patru familii de refugiaţi

Un rocker celebru s-a oferit să găzduiască patru familii de refugiaţi

Solistul rock și activistul umanitar irlandez Bob Geldof s-a oferit, vineri, să găzduiască patru familii de refugiați și a denunțat în același timp politicile care au dus la declanșarea crizei imigranților în Europa, informează AFP, citată de Agerpres. 

“Jeanne (soția sa) și cu mine suntem gata să primim imediat trei familii în reședința noastră din Kent (sud-estul Angliei) și încă o familie în apartamentul nostru de la Londra. Nu pot să suport ceea ce se întâmplă în aceste zile cu acești oameni“, a declarat artistul pentru postul de radio irlandez RTE. 

Citeşte şi: Gaze lacrimogene la un centru de primire a imigranţilor din Ungaria, după ce 300 de persoane au evadat

Bob Geldof a criticat autoritățile europene pe care le consideră responsabile pentru moartea micuțului Aylan, copilul în vârstă de 3 ani al cărui cadavru a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia. “Mă încearcă un sentiment profund de rușine și de trădare atunci când mă gândesc la diferența dintre ceea ce suntem și ceea ce credeam că suntem (…) Este eșecul politicilor care au condus la această dezonoare”, a susținut el. 

Geldof, fost solist al trupei punk-rock irlandeze The Boomtown Rats, este cunoscut și pentru activismul său politic, în special pentru eforturile sale de combatere a sărăciei în Africa. În 1984, împreună cu Midge Ure, a înființat superformația de caritate Band Aid cu scopul de a strânge bani pentru combaterea foametei în Etiopia. Cei doi au organizat în anul următor superconcertul de caritate Live Aid, percum și concertele Live 8 din 2005. 

Peste 300.000 de refugiați au traversat Marea Mediterană de la începutul acestui an, iar peste 2.600 și-au găsit sfârșitul în valuri, conform datelor publicate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați. 

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă