12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviu”Urzeala tronurilor”, RECORD la gala Emmy. Câte premii a primit

”Urzeala tronurilor”, RECORD la gala Emmy. Câte premii a primit

Serialul „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor” a stabilit un record la Premiile Emmy, cu 12 trofee câştigate, atât la evenimentul de duminică seară, organizat la Microsoft Theatre din Los Angeles, cât şi la gala Creative Emmy, care a avut loc în 12 septembrie, scrie bbc.com.

Astfel, “Urzeala tronurilor” a câștigat premii la categoriile: “Cel mai bun serial – dramă” şi “Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă”.

Citește și: HBO, marele câştigător al galei Primetime Emmy 2015. Ce premii a primit

De asemenea, actorul Peter Dinklage, care îl interpretează pe Tyrion Lannister, a primit trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un serial-dramă.

Totodată, David Nutter a primit premiul pentru cea mai bună regie pentru un serial-dramă.

La gala Creative Emmy, care a avut loc în 12 septembrie, serialul adaptat după cărţile scrise de George R.R. Martin a câştigat alte opt premii tehnice.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizată în mod tradiţional cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicată părții tehnice: regie artistică, imagine, coafură, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii şi altele. Alte premii sunt decernate pentru animaţie, seriale non-ficţiune, reality-show şi actori cu statut de invitaţi.

Citește și: FOTO: Ce ţinute spectaculoase au ales vedetele la Premiile Emmy 2015

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de “premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul “primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă