15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuZestrea by Liliana Ţuroiu - prezentă la Ateneu în seara...

Zestrea by Liliana Ţuroiu – prezentă la Ateneu în seara concertului de colinde

Aseară în cadrul somptuos al Ateneului Român a avut loc impresionanta expoziție de costum și fotografie “Zestrea by Liliana Țuroiu”, revenită în țară după amplul său periplu expozițional prin marile capitale europene. După vernisaj, cele 56 de membre ale corului Filarmonicii „George Enescu” au urcat pe scena pentru a susține concertul anual de colinde, purtând, în premieră, ținute semnate de artistul plastic Liliana Ţuroiu.

ZESTREA ROMÂNEASCĂ – ACASĂ, ÎN SEARA COLINDELOR

Vernisajul “Zestrea” desfășurat la Ateneu a fost deschis de discursurile oficiale ale d-lui. Radu Boroianu – Președintele Institutului Cultural Roman și d-lui Andrei Dimitriu – Directorul General al Filarmonicii George Enescu. Dl. Profesor Cristian-Robert Velescu, cel ce semnează prefaţa albumului de artă și costum "Zestrea", Președinte al Senatului Universităţii Naţionale de Arte din București, a susţinut o alocuţiune despre acest proiect cultural.

Momentul a fost urmat de o interpretare a capella de excepție, sustinută de membre ale corului Filarmonicii, îmbrăcate în rochii creații Liliana Țuroiu.

Au fost prezenți iubitori ai tradițiilor românești de valoare, personalități marcante din lumea culturii și muzicii, oficialități, vedete, parteneri de prestigiu, reprezentați ai presei, p Monica Davidescu fiind maestro de ceremonii

Creatoarea Liliana Țuroiu a dovedit încă o dată că piesele din expoziția de costum “Zestrea” sunt purtate, în România și oriunde în lume, cu ocazii speciale, cele 60 de exponate ce au umplut spațiul somptuos al Ateneului prelungindu-se firesc în mijlocul invitaților, care, într-un număr impresionant, au purtat cu mândrie ținute Zestrea.

„ZESTREA” S-A REÎNTORS ACASĂ!

Adevărată promotoare a turismului şi simbolurilor româneşti, creatoarea Liliana Ţuroiu – artist plastic și Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – a sprijinit întotdeana cultura românească, atât prin colecțiile și expoziţiile sale de artă şi costum contemporan, cât şi prin numeroase conferinţe susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice românești și internaționale.

“Sunt deosebit de onorată că expoziția „Zestrea”, susținută la Ateneul Român chiar în seara mult așteptatului concert anual de colinde al Filarmonicii George Enescu, vine, la sfârșit de an și într-un cadru atât de festiv, ca o încununare naturală a periplului cultural și a palmaresului expozițional internațional al colecției”, declară creatoarea Liliana Țuroiu.

În colecţia „Zestrea”, piesele vestimentare trediționale românești sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne, utilizate în creaţii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria  materialelor preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată cu cea a broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală. „Zestrea by Liliana Ţuroiu” este mai mult decât o colecţie de veşminte: este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, intercultural şi adresat celor preocupaţi de tradiţie, valori autentice şi modă. Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran.

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă