20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialZece ani de închisoare pentru că şi-a exprimat ateismul pe Twitter -...

Zece ani de închisoare pentru că şi-a exprimat ateismul pe Twitter – verdit dat în Arabia Saudită

Un tribunal din Arabia Saudită a condamnat un bărbat la zece ani de închisoare şi 2.000 de lovituri de bici pentru că şi-a exprimat ateismul în sute de postări pe reţelele de socializare.

Ziarul Al-Watan, citat de Associated Press, scrie că bărbatul de 28 de ani a recunoscut în faţa „poliţiei religioase” că este ateu şi a refuzat să se căiască, spunând că ceea ce a scris reflectă modul său de gândire şi că are dreptul de a şi-l exprima.

Potrivit publicaţiei, această poliţie religioasă însărcinată cu monitorizarea reţelelor de socializare a găsit peste 600 de mesaje pe Twitter în care tânărul neagă existenţa lui Dumnezeu, ridiculizează versetele din Coran şi îi face mincinoşi pe toţi profeţii.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea şi biciuirea, instanţa l-a mai şi amendat pe bărbat cu 20.000 de riali (aproximativ 5.000 euro).

Arabia Saudită, acest regat bogat în petrol, a introdus în 2014, o serie de legi care definesc ateismul drept terorism.

În baza acestei legi, în noiembrie anul trecut, un poet palestinian a fost condamant la moarte, după ce a renunţat la credinţa musulmană. La intervenţia Amnesty International, sentinţa i-a fost schimbată în 8 ani de închisoare şi 800 de lovituri de bici.

Cele mai citite

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

Cătălin Predoiu a participat la o masă rotundă împreună cu  șefi de misiuni ai Uniunii Europene la București

La invitația E.S. Jean Cornet d’Elzius, ambasadorul Regatului Belgiei la București, Marian Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a participat pe 24...
Ultima oră
Pe aceeași temă