15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialO femeie care a murit de cancer își scrie necrologul pe Facebook

O femeie care a murit de cancer își scrie necrologul pe Facebook

O femeie diagnosticată cu cancer mamar în 2013, Heather McManamy, i-a încredinţat soţului ei propriul necrolog, pe care să îl posteze pe Facebook, după moartea sa.

“Am câteva veşti bune şi câteva proaste. Cea proastă este că, aparent, am murit. Cea bună este că dacă citeşti scrisoarea mea, mai mult ca sigur nu eşti mort, asta dacă nu cumva există WiFi în viaţa de apoi. Da, este nasol. Mai nasol decât poate fi exprimat în cuvinte, însă sunt mai mult decât recunoscătoare ca am trăit o viaţă plină de iubire, de bucurie şi că am avut parte de prieteni grozavi. Până acum nu am scris niciun necrolog, aşa că vă rog să înduraţi”, a scris Heather McManamy.

În scrisoare, Heather a povestit despre lupta pe care a dus-o cu cancerul, în 2014 şi decizia ca mai degrabă să îşi trăiască viaţa şi nu să se plângă de “cât de nedrept e Universul”.

“Am creat amintiri într-atât de memorabile, încât trebuit să mă tot ciupesc, ca să mă asigur că sunt reale. Viaţa mea a fost ca un vis şi, în ciuda cancerului, a fost, de cele mai multe ori, prea frumoasă pentru a fi adevărată”, a mai scris Heather.

Mai mult, ea le-a spus apropiaţilor cum să se comporte cu fiica ei, Brianna.

“Dacă religia vă aduce alinare, mă bucur că aveţi asta. În orice caz, vă rog să respectaţi faptul că noi nu sutem religioşi. Vă rog să nu îi spuneţi Briannei că sunt în Rai. În mintea ei, asta ar însemna că am ales să fiu în altă parte şi că am părăsit-o. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fiu aici, cu ea, şi nu este niciun loc unde mi-ar plăcea mai mult cu ea. Vă rog să nu o induceţi în eroare. Nu am ajuns în Rai. Sunt aici, dar nu în corpul acesta, care s-a întors împotriva mea. Energia mea, iubirea mea, pofta de viaţă, toate amintirile rămân cu voi. Vă rog să nu vă amintiţi de mine cu tristeţe sau cu milă. Zâmbiţi, pentru că am avut parte de multe momente incredibile împreună. Şi, mai mult decât orice, urăsc să fac oamenii trişti. Urăsc să îi fac să râdă”, le-a transmis Heather apropiaţilor.

Totodată, Heather și-a încurajat apropiaţii să zâmbească şi să râdă, dar şi să celebreze viaţa pe care ea a dus-o, alături de cei dragi.

“Nu spuneţi că am pierdut lupta cu cancerul, pentru că e posibil să îmi fi luat aproape tot, dar nu şi iubirea, speranţa sau pofta de viaţă. Nu a fost o “luptă”. A fost doar “viaţa” care, de cele mai multe ori este brutală şi nedreaptă. Aşa merg lucrurile câteodată. Nu am pierdut. Modul în care am trăit, mai mulţi ani, cu cancer, reprezintă, pentru mine, o mare victorie”.

Heather i-a sfătuit pe toţi să aprecieze frumuseţea vieţii şi îi îndeamnă să danseze şi să se îmbrace aşa cum vor la înmormântarea ei.

“Ar trebui să fie o sărbătoare”, a mai scris Heather.

Mai mult, a glumit că îi va bântui pe toţi, astfel că despărţirea nu este de “la revedere”, ci mai degrabă un “pe curând”. 

 

Cele mai citite

Președintele iranian Ebrahim Raisi, înmormântat în orașul-sfânt Mashhad

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, care și-a pierdut viața duminică într-un accident de elicopter, a fost înmormântat joi în oraşul său natal, Mashhad, unde sute...

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

FCSB a rezolvat al doilea transfer al verii. Daniel Popa, noul atacant al campioanei

După ce l-a adus liber de contract pe fundașul lateral David Kiki, ultima dată la Farul, FCSB a rezolvat al doilea transfer al verii....
Ultima oră
Pe aceeași temă