15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Un pui de bufniță, salvat de un polițist ieșean

FOTO + VIDEO: Un pui de bufniță, salvat de un polițist ieșean

Un polițist din comuna Lețcani (Iași) a salvat, duminică, un pui de bufniță, dintr-o clădire dezafectată, informează Poliția Română, pe Facebook, unde a postat o filmare în care apare polițistul și micul său prieten necuvântător.

Vi-l prezentăm pe Polirom. El este puiul de bufniţă salvat de colegul nostru, în urmă cu câteva zile. Duminica trecută părea o zi obişnuită de serviciu pentru Cătălin, colegul nostru de la Postul de poliţie Leţcani din Iaşi. A început misiunea de patrulare, între comunele de pe raza de competenţă, fără să gândească o clipă că, la finalul zilei se va întoarce acasă cu un prieten necuvântător. În jurul orei 14.00, într-o clădire dezafectată, a zărit la fereastră un pui de bufniţă captiv, care încerca disperat să găsească o ieşire. Imediat, a oprit maşina, a intrat în clădire şi a luat micuţul în maşină, unde i-a acordat primul ajutor. Simpaticul Poli a acceptat imediat ajutorul colegului nostru, care l-a dus la veterinar, iar apoi l-a găzduit în casa sa”, a scris Poliția Română.

Bufniţele sunt specii protejate prin lege, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate. „Imediat ce micuţul va prinde suficientă forţă va fi eliberat în mediul natural”, a mai precizat sursa citată.

În nici 24 de ore de la postare, filmulețul a fost văzut de 198.000 de persoane, fiind apreciat de 5.900 de persoane și distribuit de peste o mie de internauți.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă