16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum s-au transformat oamenii în sclavii banilor. Consumerismul, criticat în 16...

FOTO. Cum s-au transformat oamenii în sclavii banilor. Consumerismul, criticat în 16 imagini dure

Un artist grafic din Londra, Steve Cutts, a creat o serie de imagini în care atrage atenția asupra fenomenului consumerismului, despre care apreciază că a schimbat profund societatea contemporană. 

Consumerismul, din punct de vedere economic, încurajează achizițiile de bunuri și servicii, indiferent de costul acestora. Așa se face că, tot mai mulți oameni, în goana de a deține câți mai mulți bani, ajung să trăiască numai sub deviza ”exist deci cumpăr, cumpăr, deci exist”.

Astfel, artistul grafic susține că munca nu ar trebui să ne macine existența, oamenii nu ar trebui să muncească precum ”șobolanii” pentru un ban în plus, iar consumerismul nu ar trebui să ne acapareze existența, conform boredpanda.com. 

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea o parte din imaginile realizate de Steve Cutts, în care graficianul satirizează viața cotidiană.

Steve Cutts a studiat Artele și a lucrat la compania Glueisobar, ca artist grafic. Ulterior, a decis să lucreze pe cont propriu. El a realizat numeroase videoclipuri și imagini care critică viața modernă. Artistul grafic susține că sursa de inspirație pentru munca sa o reprezintă ”nebunia umanității”.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă