15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialINEDIT: Lucruri neobişnuite pe care nu le vei găsi in cărţile de...

INEDIT: Lucruri neobişnuite pe care nu le vei găsi in cărţile de istorie

Faptele menţionate în cărţile de istorie cuprind de cele mai multe ori date, nume şi desfăşurări de lupte şi războaie. Există, însă, şi o parte a istoriei mai puţin cunoscută, haioasă pe alocuri şi mult mai interesantă prin ciudăţeniile şi coincidenţele petrecute.

Iată câteva fapte pe care cu siguranţă nu le ştiaţi.

Cel mai lung război din istorie a fost, oficial, între Olanda şi Insulele Scilly; a durat din 1651 până în 1986. Din fericire, nu au fost victime. La celălalt pol, vom întâlni cel mai scurt război care a durat doar 38 de minute. A avut loc în 1896 între Anglia şi Zanzibar.

O coincidenţă este şi ziua de 22 noiembrie. În această zi au murit John F. Kennedy, Anthony Burgess, Aldous Huxley şi C.S. Lewis.

Ronald Reagan a fost salvamar în timpul liceului. A salvat de la înec 77 de oameni.

În 1838, preşedintelui Mexicului i-a fost amputat piciorul după ce a fost lovit de un tun. Interesant este faptul că piciorului i s-au organizat funeralii oficiale.

Numerele arabice pe care le folosim în prezent nu au fost inventate de arabi, ci de matematicienii indieni. Arabii le-au preluat ulterior în secolul IX.

La scurt timp după începerea construirii Turnului din Pisa în 1173, fundaţia a suferit modificări, nivelul fiind inegal. Construcţia a fost întreruptă şi reluată abia 100 de ani mai târziu. De aceea, turnul nu a fost niciodată drept, ba chiar se înclină constant cu câţiva milimetri.

O invazie britanică a Spaniei a fost anulată din cauza faptului că toţi soldaţii s-au îmbătat atât de tare încât au fost nevoiţi să se întoarcă acasă! 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă