26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAdevărata reţetă de paste carbonara

Adevărata reţetă de paste carbonara

Această reţetă clasică a bucătăriei italiene nu se prepară chiar atât de uşor. Chiar dacă originea exactă a acestui fel de mâncare nu se cunoaşte încă, legenda spune că a fost inventat de cărbunarii italieni care lucrau în pădurile Apennins, scrie Terra Femina. Ei şi-au imaginat o porţie de paste consistente cu produse de munte: ouă, şuncă şi brânză.

Pentru a obţine paste carbonara cu adevărat delicioase, secretul constă în calitatea ingredientelor şi în lăsatul sosului la frigider.

INGREDIENTE:

  • 400 g spaghete
  • 250 g şunculiţă de porc (din aceea subţire, cu straturi de carne)
  • 200 g brânză de oaie
  • 50 g parmezan
  • patru gălbenuşuri de ou şi un ou întreg
  • piper măcinat

MOD DE PREPARARE:

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă şi sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Este preferabil să le laşi al dente.

Între timp, într-un vas mare, amestecă gălbenuşurile de ou şi oul întreg cu brânza de oaie şi parmezanul. Apoi adaugă două-trei prafuri de piper, proaspăt măcinat dacă e posibil.

Scoate şoricul de pe şunculiţă, apoi tai-o în bucăţele mici şi căleşte-o puţin într-o tigaie la foc tare.

Când pastele sunt fierte, scurge-le de apă şi varsă-le peste amestecul de ouă cu brânze. Adaugă şunculiţa şi amestecă totul repede pentru a nu permite ouălor să se coacă. Poţi adăuga un strop de apă caldă pentru a evita acest efect secundar.

Serveşte imediat. Poftă bună!

 

Foto: printscreen Terra Femina.com

Cele mai citite

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă