16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialConopidă cu roşii la cuptor

Conopidă cu roşii la cuptor

Conopida, considerată un adevărat panaceu, este folosită în India și China inclusiv în tratamente. Adăugând diverse mirodenii, localnicii prepară adevărate mâncăruri-medicament, cu care se tratează afecţiunile articulare şi anumite forme de cancer.

Vă propunem o rețetă simplă, de conopidă cu roșii, ușor de realizat și foarte gustoasă. 

Ingrediente

  • un kg conopidă
  • patru roşii
  • o ceapă
  • trei linguri ulei
  • o lingură făină
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • sare şi piper

Mod de preparare

Curăţă conopida, desfă-o în bucheţele şi spal-o în mai multe ape. Pune o oală cu apă pe foc şi când dă în clocot opăreşte, cam 10 minute, bucheţelele de conopidă, apoi scoate-le într-o sită şi lasă-le la scurs.

Într-un vas cu apă clocotită, opăreşte puţin roşiile (nu mai mult de 3 minute). Apoi curăţă-le de coajă, scoate sâmburii şi pisează pulpa cât mai fin.

Curăţă ceapa, spal-o şi toac-o mărunt, apoi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins, până devine transparentă. Adaugă făina şi las-o pe foc până se rumeneşte puţin, amestecând continuu să nu se ardă.

Stinge compoziţia cu pulpa de roşii pisată, adaugă bucheţelele de conopidă şi apă cât să le acopere. Mai pune sare şi piper, presară verdeaţa tocată mărunt şi pune vasul în cuptor, să scadă sosul şi să se pătrundă conopida.

Poftă bună!

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă