9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de duminică: Cum se face cea mai bună salata cu ton

Rețetă de duminică: Cum se face cea mai bună salata cu ton

Salata cu ton pregătită după reţeta sugerată de readersdigest.ca este delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru mesele de prânz sau cină.

Ingrediente

  • trei căţei de usturoi
  • 250 g de boabe de fasole verde, înjumătăţite
  • şase cartofi roşii mici, înjumătăţiţi
  • două linguri cu oţet balsamic
  • două linguri cu maioneză
  • o lingură cu ulei de măsline
  • sare după gust
  • 30 g de frunze de busuioc
  • 250 g de roşii cherry, înjumătăţite
  • 425 g de ton
  • şase frunze de salată verde
  • 50 g de măsline negre, pentru decor

Mod de pregătire

Se pune o oală mare cu apă pe aragaz. După ce începe să fiarbă apa, se adaugă usturoiul şi se lasă pentru trei minute, după care se transferă într-un blender.

Se adaugă boabele de fasole în apa care fierbe. Se scot după patru minute, după care se răcesc sub jetul de apă rece şi se scurg.

Se pun cartofii în apă şi se lasă la fiert pentru 12 minute, după care se scurg.

Apoi, se adaugă oţet, maioneză, ulei şi sare peste usturoiul din blender şi se amestecă. Se adaugă bususioc şi două linguri cu apă, după care se amestecă din nou.

Se transferă piureul într-un bol mare, după care se adaugă roşiile, fasolea, cartofii şi tonul.

Se rupe salata verde în bucăţ mici, după care se adaugă în compoziţie. În final, se adaugă măslinele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă