Spre deosebire de căpşunile înmuiate în ciocolată, care trebuie consumate imediat, în această reţetă de căpşuni umplute cu ciocolată se foloseşte un sos de ciocolată care poate fi păstrat la frigider şi cu care poţi prepara în orice moment desertul dorit. Este un răsfăţ culinar cu conţinut redus de grăsimi.
Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Fursecuri inteligente cu ciocolată şi cireşe
INGREDIENTE:
- 60 g ciocolată amăruie
- trei sferturi de cană de lapte condensat îndulcit
- 24 de căpşuni
Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise
MOD DE PREPARARE:
Topeşte ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde. Apoi toarnă ciocolata topită, câte puţin, în laptele condensat. Omogenizează amestecul şi lasă-l la frigider cam o oră.
Curăţă căpşunile de codiţe, spală-le şi scurge-le de apă. Apoi creastă-le în patru pe lungime, dar fără să le tai de tot. Aşază-le, apoi, pe un platou, cu crestătura în sus. Scoate sosul de ciocolată din frigider şi umple fiecare căpşună, folosind o seringă pentru prăjituri. Dacă nu ai un astfel de instrument în bucătărie, te poţi adapta. Pune sosul de ciocolată într-o punguţă, apoi taie-i un colţ şi foloseşte-o drept cornet de patiserie.
Le poţi servi imediat, dar le poţi şi păstra la frigider, acoperite cu un capac.
Poftă bună!
Citelte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Îngheţată instant de căpşuni