Fantomele curioase din bezele sunt delicioase şi au un aspect amuzant, perfect pentru o petrecere de Halloween. Desertul se pregăteşte uşor, după reţeta sugerată de popsugar.com.
Ingrediente
- albuşurile de la patru ouă mari
- o jumătate de linguriţă cu cremă de tartru sau trei linguriţe cu zeamă de lămâie sau oţet alb
- 150 g de zahăr
Citeşte şi: Desert pentru Halloween: Tort de vanilie cu ochi de monstru
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
- bomboane sau jeleuri în formă de ochi
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 90 de grade Celsius. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt şi hârtie pergament sau silicon.
Într-un bol mare, se bat albuşurile de ouă cu ajutorul unui mixer electric, la viteză medie spre ridicată, timp de şase minute, împreună cu crema de tartru şi esenţa de vanilie. Compoziţia este gata atunci când devine spumă tare.
Se pune compoziţia într-o pungă cu poş rotund la capăt. Se formează fantomele din bezea, la distanţă unele faţă de altele, după care se adaugă bomboanele sau jeleurile în formă de ochi.
Se dau bezelele la cuptor pentru aproximativ o oră şi jumătate. După aceea, bezelele se lasă la răcit în cuptor, timp de câteva ore.